Viljelypalstat

Vuosaari-Seura ry on vuokrannut Helsingin kaupungilta alueet ja hallinnoi kahta viljelypalsta-aluetta Vuosaaressa. Viljelypalstoja on yhteensä noin 500 kpl.

Fallpakan alue sijaitsee Kurkimoisionpuistossa, jossa viljelyyn käytetyn alueen pinta-ala on vajaat 2,1 hehtaaria. Alueella on noin 250 palstaa, joista suurin osa on aarin kokoisia.

Porslahden alue sijaitsee Porslahden puistossa. Viljelyyn käytetyn alueen pinta-ala on noin 1,6 hehtaaria ja se on jaettu kolmeen alueeseen. A- ja C-alueilla on puolen aarin palstoja ja B-alueella aarin palstoja. Porslahdessa on yhteensä noin 250 viljelypalstaa.

Palsta-alueet on merkitty vihreällä värillä.

Palstojen vuokra viljelykaudella 2023: aarin palsta = 55,00 € ja ½ aarin palsta = 42,00 €. Palstojen kysyntä on suurta ja tällä hetkellä molemmille alueille on pitkät jonot. Jos olet helsinkiläinen ja haluat viljelypalstan alueelta, niin pääset jonotuslistalle, kun ilmoitat seuraavat tiedot:

 Nimi
 Osoite
 Postinumero ja -toimipaikka
 Puhelinnumero
 Sähköpostiosoite
 Kumman alueen jonoon haluat (Fallpakka / Porslahti)?
 Palstan koko: aari / puolikas / kumpi vain

Jos Fallpakan alue kiinnostaa, niin lähetä tietosi: sivu010120(at)gmail.com
Jos Porslahden alue on kiinnostaa, niin lähetä tietosi: porslahti(at)gmail.com

Kaupungin asettamien ohjeiden mukaisesti yksi talous voi jonottaa palstaa vain yhdeltä palsta-alueelta kerrallaan. Ilmoita lähettämässäsi sähköpostissa kummalta alueelta haluat palstan. Yhdellä taloudella voi olla vain yksi palsta.

Viljelypalstoilla järjestetään perinteinen talkoopäivä huhtikuun lopulla, jolloin viljelyalueille tulee myös tavaroiden toimittajia tuomaan ennakkoon tilatut tuotteet. Talkoopäivänä siivotaan omaa palstaa ja yhteisiä alueita.

Viljelykauden aikana palsta-asioista välitetään tietoa sähköpostitse ja kirjejakeluna sekä ilmoitustauluilla. Palsta-asioita varten on myös palstapuhelin, jolla viljelijät saavat yhteyden palstavastaavaan.

Molemmilla alueilla toimii palstatoimikunta, joka katselmoi alueen palstat kesäkuun alussa. Hoitamattomat palstat voidaan irtisanoa.

Noudatamme palstoilla Helsingin kaupungin laatimia ohjeita. Jokainen palstalainen tekee seuran kanssa vuokrasopimuksen, jonka allekirjoittamalla sitoutuu noudattamaan ohjeita ja sääntöjä.

Helsingin kaupungin viljelypalstojen käyttö- ja hoito-ohjeet löydät linkin takaa:

Vieraslajit

Hyötykasviyhdistys