Virallinen uimakausi lähenee loppuaan

0
673

Kaupungin ympäristötarkastajat ottivat uimavesinäytteet tällä viikolla Aurinkolahden, Furuvikin, Hevossalmen, Iso Kallahden, Kallahdenniemen, Kivinokan, Laajasalon, Marjaniemen, Mustikkamaan, Porvariskuninkaanpuiston, Puotilan, Rastilan ja Tuorinniemen uimarannoilta.

Laajasalon vesinäytteen hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen suolistoperäisten bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Laajasalosta haetaan uusintanäyte, jonka tulokset valmistuvat ensi viikolla.

Virallinen uimakausi Helsingissä päättyy perjantaina 31.8. Uimaveden lämpötila on pysytellyt viime viikon kaltaisena ja mitatut lämpötilat vaihtelivat 16–20 asteen välillä. Lämpimintä oli Puotilassa ja viileintä Furuvikissa.

Näytteenoton yhteydessä havaittiin vähäisiä määriä sinilevää Furuvikin ja Mustikkamaan uimarannoilla. Muilla rannoilla sinileviä ei havaittu. Syksyn tullessa sinilevien määrä kääntyy laskuun meriveden viiletessä, ravinteiden huvetessa ja valon määrän vähetessä. Lisäksi tuulet ovat sekoittaneet sinileviä veteen.

Vähäinen sinilevämäärä, joka ei ole silmin havaittavissa, ei estä uimista. Jos vedessä näkyy runsaasti sinilevää, on suositeltavaa välttää uimista tai käydä suihkussa heti uimisen jälkeen. Sinileväpitoista vettä ei tule niellä, käyttää talous-, kastelu- eikä löylyvetenä. Lisäksi on hyvä varmistaa, etteivät lemmikkieläimet pääse juomaan sinileväpitoista vettä.

Edellinen artikkeliVuosaari-esite kertoo kaupunginosamme valtit!
Seuraava artikkeliNimco Noor on Vuosaaren Vuokko