Virsimetrolla Senaatintorille

0
506

Helatorstaina 21.5. toteutetaan ainutlaatuinen, yhteinen ja jättisuuri jumalanpalvelus Senaatintorilla kello 12. Juhlamessuun osallistuvat kaikki Helsingin hiippakunnan 39 seurakuntaa. Paikallisissa kirkoissa ei pidetä messuja, vaan Senaatintorille odotetaan kymmentuhantista yleisöä. Piispa Eero Huovinen saarnaa, ylipormestari Jussi Pajunen lukee tekstit. Helsingin kaupunki tarjoaa myös kirkkokahvit. Ehtoollisen jakopisteitä on 80 .Kaartin soittokunta ja monet kuorot vastaavat kirkkomusiikista.

Itä-Helsingistä saavutaan messuun erikoismetrolla. Mellunmäestä lähtee kello 10.50 lasten piirustuksin koristettu vaunupari pysähtyen kaikilla asemilla. Vuosaaren metroasemalta lähtee 10.55 kaksi vaunuparia. Vaunuissa lauletaan  lauluryhmien ja muusikoiden johdolla tuttuja keväisiä virsiä. Virsimonisteita jaetaan kaikilla asemilla. Myös asemilla on HKL:n lupa laulaa, Junat yhdistetään Itäkeskuksessa noin klo 11. Erikoismetro pysähtyy Kaisaniemen asemalla , josta juhlaväki siirtyy Senaatintorille.

Tapahtuma sopii myös lapsiperheille. Senaatintorilla on Enkeliteltta lasten puuhastelua varten. Senaatintorilla konsertit jatkuvat kello 16 asti. Juhlamessu televisoidaan ja nähdään TV1:ssä sunnuntaina 24.5.

Edellinen artikkeliTuaregit saapuvat Helsinkiin
Seuraava artikkeliVuokkoretki Mustavuoreen