Vuoden vuosaarelainen Marjaliisa Siira

0
1093

vuodenvuosaarelainen.jpg

Vuonna 1992 aloitettiin Vuosaari-säätiön toimesta vuoden vuosaarelainen valinnat ja huomiointi. Aloitteen tekijänä oli Matti Pöhö. Perinne on jatkunut joka vuosi siitä alkaen. Tämä on ollut käytännön kannustusta ja Vuosaaren imagon rakentamista. Jotkut kaupunginosat ovat sen jälkeen aloittaneet saman perinteen.

Vuonna 2008 palkittiin vuoden vuosaarelaisena Marjaliisa Siira (kuvassa oikealla). Hän on toiminut vuodesta 2004 alkaen Pro Mustavuori -kansalaisliikkeen vetäjänä. Aikaisemmin hän on toiminut ympäristöasioissa ja yhteiskunnan rakenneasioiden parissa mm. paikallisagendan puitteissa 1990-luvulla. Keski-Vuosaaren aluefoorumin vetäjänä hän on toiminut vuodesta 2006 alkaen.

 

vuodenvuos2008.jpg

Kunniamaininnan sai Vuosaaren kesäteatteriyhdistys ry. Se on pontevasti hankalissakin olosuhteissa toimien (mm. sadekesä Nordsjön kartanolla vuonna 2008) tuonut teatterikulttuuria Vuosaareen. Myös Vuotalossa ja Stoassa nähtiin kesäteatterin esittämänä Maaria Blomma.

Palkintoa olivat vastaanottamassa kesäteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Timo Kyntäjä ja hallituksen jäsenet, varapuheenjohtaja Juha Helansuo ja Eero Hildén. Eero on myöskin kunnostautunut näyttelijänä kesäteatterissa.

Kuvassa vasemmalla Vuosaari-Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Suomela, vuoden vuosaarelainen 2008 Marjaliisa Siira sekä kesäteatteriyhdistyksestä Eero Hildén, Timo Kyntäjä ja Juha Helansuo.
 
Kuva ja teksti: Matti Pöhö

 

Edellinen artikkeliToimintakertomus 2007
Seuraava artikkeliSataman kuulumisia