Vuokkoretki Mustavuoreen

0
575

Kukkakuva

Lähde kanssamme lauantaina 10.5. klo 10 tutustumaan Mustavuoren keväiseen lehtoluontoon; sen kasveihin, tuoksuihin ja ääniin.

Retken kesto on noin 2,5 tuntia ja matkalla näemme kevätlinnunsilmiä, vuokkoja, pähkinä- ja näsiäpensaita, kevätlinnunherneitä sekä kotkansiipikasvustoa. Kun pääsemme meluisan itäväylän reunasta Porvarinlahden puolelle, kuulemme mahdollisesti laulu- ja mustarastaan, kiurun, peipon sekä västäräkin laulua.

Töyhtöhyypät ja muut peltolinnut etsivät satoja vuosia vanhoilla pelloilla pesintäpaikkoja. Näemme myös paljon muuta harvinaiseen lehtometsään liittyvää faunaa sekä ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoituslaitteita.

Tiheä lehtoreunan maapohja on muhevaa ja paikoin melko märkää ja haastavaa, joten kannattaa ottaa maaston mukaiset jalkineet, varautua säähän sekä ottaa juomapullo mukaan. Lastenrattaiden kanssa tai polkupyörällä liikkuminen on lähes mahdotonta.

Retken lähtöpaikka on Itäväylän varressa olevalta parkkipaikalta bussin 78 pysäkiltä (Fallpakka) n. 700 m Kehä III:n suuntaan. Voit myös lähteä jo klo 9.30 oppaan mukana Niinisaarentien parkkipaikalta (bussin 96 päätepysäkiltä 400 m Fallpakan suuntaan), josta kävelemme lähtöpaikalle.

Retken järjestävät Vuosaari-Seura ja Vuosaaren Sydänyhdistys yhdessä ja retki on maksuton. Lisätiedot: Eero Hildén, p. 050 355 1005.

Edellinen artikkeliVuosaareen avataan englanninkielinen päiväkoti
Seuraava artikkeliLausunto Helsingin Energian biopolttoaineiden käytön lisääminen Helsingin energiantuotannossa -hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta