Vuosaaren Katufestarit tulee – oletko valmis?

0
571

Nuorten tapahtuma Vuosaaren Katufestarit järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 27.8. klo 16–20 Vuosaaren Aurinkolahdessa.

Ajatus festareiden toteuttamisesta syntyi, kun vuosaarelaiset nuoret saivat osallistavan budjetoinnin kautta vaikuttaa, mihin Vuosaaren nuorisotyön budjettia käytetään. Toiveena on alusta asti ollut tuottaa hauska ja osallistava tapahtuma, joka edistää yhteisöllisyyttä ja suvaitsevaisuutta.

Vuosaari-toimikunta, ja erityisesti sen Lapset ja nuoret -työryhmä, tarttui myös reilu vuosi sitten innolla haasteeseen ja alkoi kartoittaa tapahtuman toteuttamismahdollisuuksia.

Varsinaisesti suunnittelu potkaistiin käyntiin kaikille avoimessa Kick off -tapahtumassa, jossa sovittiin, että nuorille annetaan vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa ideoitaan. Päävastuun tapahtuman järjestämisestä nuorten kanssa otti vastaan nuorisotoimi. Järjestelyjen edistymistä on seurannut ja ohjannut tiiviisti eri tahoilla nuorten kanssa työskentelevistä aikuista koostuva ohjausryhmä. Vuosaari-toimikunnan haasteeksi jäi mm. lisärahoituksen ja yhteistyökumppaneiden hankkiminen. Vuosaari-toimikunnan merkitys on ollut koko prosessin aikana keskeinen.

Tapahtuman omistajuus on pysynyt nuorilla ja nuoret ovat tehneet valtavan työn tapahtuman onnistumisen suhteen. Kansalaistoiminnalla ja yhteisellä tahtotilalla voidaan saada asioita tapahtumaan. Katufestarit ovat osoitus tästä.

”Vuosaaren katufestareiden järjestäminen on ollut siistiä, varsinkin kun järjestäminen on ollut yhteen hiileen puhaltamista alusta saakka. Nuoret ovat oppineet prosessin aikana paljon tapahtuman järjestämisestä, joten voin sanoa, että tapahtumasta tulee loistava! Tulkaa tapahtumapäivänä Aurinkolahteen!” toteaa Valtteri Heinonen, joka on nuorten aktiivinen edustaja niin nuorten Ruudin ydinryhmässä kuin Vuosaari-toimikunnassakin.

Jos innostuit ja haluat olla mukana tekemässä parempaa Vuosaarta, niin ota yhteyttä Vuosaari-toimikunnan puheenjohtajaan Liisa Winbergiin, Lapset ja nuoret -työryhmän puheenjohtajaan Stefan Lomaniin tai apulaisrehtori Satu Arokariin. Yhteystiedot: Liisa Winberg, p. 045 638 8203, vuosaarenmusiikkikoulu@gmail.com, Stefan Loman, p. 050 520 3390, loman.stefan@gmail.com tai Satu Arokari, apulaisrehtori, Vuosaaren ala-aste, satu.arokari@edu.hel.fi, p. 040 336 2424.

Nautitaan ja osallistutaan kaikille avoimeen, ilmaiseen ja päihteettömään tapahtumaan! Festareilla on luvassa musiikkia, tanssia, liikuntaa ja paljon muuta hauskaa!

Edellinen artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 10/2016
Seuraava artikkeliLasten ja nuorten sarjakuva- ja animaatiokurssi Vuosaaressa (syksy 2016)