Vuosaaren Kesäteatteri lähtee lainaamaan tulitikkuja

0
1256

Tulitikkuja 2018

Vuoden kaupunginosa -titteliä kantava Vuosaari on ollut kotina Vuosaaren Kesäteatterille yli 10 vuoden ajan. Elokuussa saa ensi-iltansa Maiju Lassilan klassikkonäytelmä Tulitikkuja lainaamassa. Hersyvä komedia herää henkiin harrastajanäyttelijöiden toimesta.

Näytelmän ohjaa pitkän linjan ammattilainen Titta Halinen, jonka kanssa Vuosaaren Kesäteatteri on aiemminkin päässyt tekemään yhteistyötä.

”Pienestä, lähes mitättömästä aiheesta kasvaa suurten kommellusten sarja. Tarina on täynnä väärinymmärryksiä ja huono-onnisia yhteensattumia, ja vaikka kirjan ilmestymisestä tuleekin jo kuluneeksi 108 vuotta, ovat sen henkilöhahmot yhä varsin tunnistettavia. Hersyvä dialogi ja klassinen komediarakenne tarjoavat haastetta näyttelijöille ja viihdyttävät katsojia”, kertoo ohjaaja Titta Halinen.

Tulitikkuja lainaamassa -näytelmä perustuu Algot Untolan Maiju Lassila -kirjailijanimellä kirjoittamaan romaaniin. Käsikirjoituksen on tehnyt Veijo Meri.

Näyttelijöissä on mukana pitemmän linjan harrastajanäyttelijöitä, osa on ollut mukana Vuosaaren Kesäteatterin toiminnassa alusta lähtien. Iloksemme tänä vuonna mukana on myös ensikertalaisia.

”Teatteri on yhdessä tekemistä, joka ponnistaa kohti yhteistä hyvää, esitystä. Se on ajan antamista, läsnäoloa ja antautumista oman itsen ja kanssaihmisten tutkimiselle, tunteiden, rakenteiden ja maailman tutkimiselle. Se on ihmisten kohtaamista niin kanssanäyttelijöissä kuin yleisössä, kurottelua kohti jaettua kokemusta”, summaa ohjaaja Titta Halinen.

Ohjaaja Titta Halinen

”Jos sinulla on kutina esiintyä, kannattaa liittyä johonkin harrasteteatteriryhmään. Näin pääset sisälle siitä, mitä teatteri ja teatterin tekeminen on. Parasta on, että kyseinen harrastus tuo mukanaan yleensä hienoja uusia ystäviä”, Vuosaaren Kesäteatteriyhdistyksen hallituksen jäsen, itsekin näytellyt Juha Pykäläinen rohkaisee.

Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys sai tänäkin vuonna Helsingin kaupungin tukea näytelmän toteuttamiseen. Kaupungin tuki on elintärkeää paikallisille pienille, merkityksellisille kulttuuritoimijoille.

“Kaupungin tuki on välttämätön, jotta tuotannot voidaan toteuttaa laadukkaasti. Tällä kertaa saimme todella tuntea, että teatterillamme on merkitystä. Olemme kehittämässä toimintaa ympärivuotiseksi siten että esityksiä olisi kesän ohella myös muina vuodenaikoina. On hienoa, että kaupungin vapaiden tilojen käyttöä tällaiselle kulttuurituotannolle ollaan helpottamassa, se onkin erittäin tärkeää”, pohtii Vuosaaren Kesäteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Anna Vuopala.

Vuosaaren Kesäteatteri: Tulitikkuja lainaamassa

Tulitikkuja2

Ensi-ilta on tiistaina 7.8.2018 klo 19. Esityksiä on yhteensä yhdeksän. Esityspaikkana Vuosaaren Villa Lill Kallvik, Juhannusruusunkuja 5, 00990 Helsinki.

Osa näytöksistä on jo loppuunmyytyjä eli liput kannattaa ostaa etukäteen nettikaupasta: https://holvi.com/shop/vkt/. Varaukset tekstiviestillä: 040 530 2436 tai sähköpostilla: vuosaarenkesateatteriyhdistys@gmail.com.

Lippukassa aukeaa 30 min ennen esityksen alkua, jolloin varatut liput on viimeistään lunastettava. Jäljellä olevat liput myydään sen jälkeen. Kesäteatterin Facebook-sivulla löytyy mahdollista ajankohtaista lisäinfoa: www.facebook.com/vuosaarenkesateatteri.

Lisätietoja Vuosaaren Kesäteatterista

Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys perustettiin 2007. Teatteri juhli 10-vuotista taivaltaan 2017 Tarinamaratoni-esityskokonaisuuden muodossa, jossa mukana oli esityksiä stand upista perinteiseen näytelmään.

Esityksiä on toteutettu Villa Lill-Kallvikissa, ulkoilmateatterissa Vuosaaren kartanon pihalla, isossa sirkusteltassa, Vuotalossa, ClubHousessa ja yleisöä Vuosaaressa kuljettaen.

Ympärivuotisesti toimiva Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys on järjestänyt myös koulutusta, harjoituksia ja Open Mic -iltoja. Yhteistyötä on tehty Vuosaari-Seuran, Vuosaaren Taiteilijatalon ja Taiteen Vuoksi ry:n sekä paikallisten yritysten kanssa.

Vuosaaren Kesäteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Anna Vuopala, puh. 050 520 2041, annavuopala@gmail.com

Kesäteatterin tuottaja Pia Koivisto, puh. 040 530 2436, pia.koivisto@welho.com

Valokuvat: Maria Kimalle

Edellinen artikkeliPolkupyörällä 1700-luvulle
Seuraava artikkeliUlkoliikunta.fi kertoo uimarantojen sinilevätilanteen