Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailu Vuotalolla

0
833

Arkkitehtuurikilpailu

Vuosaaren keskusta on muutosten kourissa lukuisilla piirustuspöydillä! Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti marraskuussa 2016, että alueesta järjestetään arkkitehtikilpailu selvittämään erilaisia tapoja toteuttaa Vuosaaren keskustan suunnitteluperiaatteiden mukainen elämyksellinen ja kävelypainotteinen keskusta-alue kehittyvän raideliikenteen verkoston ääreen.

Syksyllä 2017 järjestettyyn arkkitehtuuriopiskelijakilpailuun on osallistunut yhteensä lähes 40 työryhmää kaikista kolmesta kotimaisesta arkkitehtuuria opettavasta korkeakoulusta.

Vuotalon galleriassa maanantaina 29.1. avautuva Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailu -näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua kilpailuehdotuksiin. Kilpailun tulokset julkistetaan maanantaina 26.2. ja tästä eteenpäin näyttely keskittyy kilpailussa palkittujen ja asukkaiden suosikeiksi nousseiden ehdotusten esittelyyn. Kilpailuehdotuksista on mahdollista antaa kehitysehdotuksia jatkosuunnittelulle ja jättää ehdotuksensa suosikiksi jo näyttelyn aikana.

Arkkitehtiopiskelijoiden ehdotuksiin uudesta Vuosaaren keskustasta voi tutustua myös kaupungin aineistopankin kautta verkossa: Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailu.

Kilpailun tulokset vaikuttavat Vuosaaren keskustan alueen kehitykseen tulevan vuosikymmenen aikana ja antavat ainutlaatuisen moniulotteisen näkymän vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Näyttely huipentuukin päättäjäisten sijaan tulevaa kehitystä hahmottelevaan asukasiltaan Vuotalolla tiistaina 13.3.

Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailu
Vuotalon galleria
Mosaiikkitori 2
00980 Helsinki

Edellinen artikkeliTalviuintia Rastilassa!
Seuraava artikkeliAikamatka keskiaikaiseen Itä-Helsinkiin