Vuosaaren terveysasema uudistui ja ruuhkaantui

0
1262

Vuosaaren terveysasema on ottanut uuden terveys- ja hyvinvointikeskus -palvelumallin käyttöön. Samalla aukioloajat laajenivat eli terveysasema on nyt auki maanantaista perjantaihin kello 7–20.

Terveysaseman asiakkaille on nyt tarjolla yksi palvelunumero. Kun asiakas ottaa yhteyttä terveysasemalle, hän saa nimetyn ammattilaisen, joka toimii yhteyshenkilönä ja koordinoi asiakkaan palvelukokonaisuutta. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset tekevät tiiviimmin yhteistyötä asiakkaiden hyväksi.

Aukioloaikojen laajentuessa asiakkaat voivat sopia vastaanottoaikoja myös varhaiseksi aamuksi kello 7−8 tai illaksi kello 16−20.

Uudistukset ovat aiheuttaneet alkuvaiheessa huomattavaa ruuhkaa terveysaseman palveluihin. Uudistukseen liittyy myös se, että osa palveluista löytyy jatkossa eri paikasta kuin aiemmin, joten asiakkaan kannattaa seurata opasteita paikan päällä.

Kiireellisissä tapauksissa hoitoa saa aiemman käytännön mukaisesti arkisin kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin ja pyhinä päivystyspisteistä. Aikuisia palvelevat Haartmanin, Malmin, Jorvin ja Peijaksen päivystykset sekä lapsia Lasten ja nuorten sairaala ja Jorvi.

Vuosaaren neuvola palvelee 1.12. lähtien maanantaista torstaihin kello 7.30–20 ja perjantaisin klo 7.30–16. Alkuillan aikoja tarjotaan lasten määräaikaistarkastuksiin ja myöhempiä aikoja raskaana oleville. Tarkoituksena on myöhemmin laajentaa aukioloaikojamme niin, että neuvolakin palvelee maanantaista perjantaihin klo 7−20.

Vuosaaren terveysaseman ja neuvolan yhteystiedot:

Vuosaaren terveysaseman palvelunumero p. 09 310 60850

Vuosaaren neuvolan palvelunumero p. 09 3105 5530

Käyntiosoite: Kahvikuja 3 A, 00980 Helsinki

Terveysneuvontaa 24h p. 09 310 10023.

Edellinen artikkeliEtsitään huoneistoa elokuvan kuvauspaikaksi
Seuraava artikkeliLausunto Vuosaaren Meri-Rastilan asemakaavaluonnoksesta