Vuosaaressa hätistellään teatteriyleisö taivasalle

0
655

putous  luis baudrand 2010.jpg

 

Vuosaaren kesäteatterin tämänvuotinen esitys Idän päiväkirja maastoutuu ulkoilmoihin. Kaksituntinen esitys kuljettaa katsojat mukanaan pitkin Vuosaarta ja kertoo alueen tarinoita häikäilemättömästi huijaten, kunnioittavasti kumartaen ja arjen sirkusta etsien.
Ohjaaja Titta Halinen kutsuukin esitystä teatterisuunnistukseksi. ”Kuorimme Vuosaarta kerros kerrokselta ja paljastamme muutosten jättämiä jälkiä”, ohjaaja kertoo. ”Taustatyössä löysimme upeita, piilotettuja paikkoja ja koskettavia tarinoita. Vuosaari on kokenut paljon elämää, ja sen voi nähdä, kun hetkeksi pysähtyy oikeaan paikkaan.” 

Katsojien vieminen kävelylle on Titta Halisen mielestä komea haaste. ”Olemme kiinnittäneet huomiota jaksamiseen, liian raskas esitys ei saa olla. Ja vaikka kokemus olisi kuinka koskettava, hauskaakin pitää olla”, ohjaaja painottaa. ”Säät vaikuttavat suotuisilta eikä alkukesän hyttysparviakaan ole nyt näkynyt”, komppaa tuottaja Aino Halonen. ”Ja väliajalla juodaan kahvit”, hän lupaa.

Taustalla toimiva vuosaarelaisista koostuva aktiivi kesäteatteriyhdistys pyrkii saamaan alueelle kesäteatterilavan ja katsomon ja yhdistys perustettiinkin nimenomaan tuottamaan teatteriesityksiä alueelle. Yksi syy toteuttaa näytelmä liikkuvana esityksenä onkin se, että yhdistys on kyllästynyt jokavuotiseen esityspaikkojen hakurumbaan. ”Vuosaaressa olisi ehdottomasti käyttöä kunnolliselle kesäteatterikatsomolle. Alueen yleisö alkaa jo tuntea kesäteatteriamme ja esityksiä toteuttavia ryhmiä on meidän lisäksemme muitakin”, kertoo puheenjohtaja Juha Helansuo. ”Ulkoilmakatsomoiden käyttöaika on pidempi kuin kesäkuukaudet – ja etenkin helteillä kulttuuri virkistää!”

Vuosaaren kesäteatteriviikot alkavat ”Idän päiväkirjan” ensi-illalla 7. elokuuta ja kesäkauden päättäjäisiä vietetään Jorma Uotisen tunnelmallisella lauluillalla 10. syyskuuta. 11.8. nähdään tanssija-koreografi Tuula Hyyryläisen ja romanialaisen säveltäjän Teodor Nicolaun kantaesitys ”Kadunkulmissa”.

Lisätietoja kotisivuilla: www.vuosaarenkesateatteri.com

Julkaistavat valokuvat ja muut lisätiedot: Teija Kilpiö, p. 044 5181 664

Vuosaaren kesäteatteri esittää: IDÄN PÄIVÄKIRJA

Idän päiväkirja on teatterisuunnistus, jossa kävellään yhdessä halki Vuosaaren. Tuttu alue taipuu uudeksi ja kohtaukset valaisevat piilotettuja sopukoita. Muuttuvan Vuosaaren kerrostumat kuoriutuvat esiin ja paljastavat arjen sirkusta, kesäillan lumoa ja tarinoiden voimaa. Esityksen kesto on kaksi tuntia sisältäen väliajan. Mukaan mukavat kengät! Ohjaus: Titta Halinen

Esityspäivät elokuussa 2010: ensi-ilta la 7 / su 8 / ti 10 / to 12 / la 14 / su 15 / ke 18 / to 19 / la 21 / su 22 / ke 25 / to 26 / la 28. Kaikki esitykset klo 18.00, lähtö Ravintola Fregatista, kauppakeskus Columbus, Vuosaari, Helsinki.

Liput: 15/10 euroa, myynnissä elokuun ajan joka päivä klo 17-18 Ravintola Fregatissa (kauppakeskus Columbus)

Lisätietoja: www.vuosaarenkesateatteri.com

Lippuvaraukset ja ryhmätiedustelut: arkisin klo 11-13 puh: 044-5181664

Vuosaaren kesäteatteri esittää: KADUNKULMISSA

Tanssiesitys paljastaa epäluulon arkkityyppejä. Ovatko sääliin kietoutuvat kerjäläiset olosuhteiden uhreja vai tilaisuutta hyödyntäviä kovia ketkuja? Entä ketä odottaa kadulla seisova yksinäinen nainen? Mitä kadunkulmissa oikein salataan, mitä siellä tapahtuu? Kenelle kulmat kuuluvat, kenelle niiden turvaverkot? Kantaesitys.

Sävellys: Teodor Nicolau

Koreografia ja tanssi: Tuula Hyyryläinen

Musiikin johto: Aale Lindgren

Esitykset: 11.8. ja 13.8. klo 19, Villa Lill Kallvik, , Juhannusruusunkuja 5, 00990 Helsinki.

Liput 10 e (myös ovelta), myynnissä elokuun ajan joka päivä klo 17-18 Ravintola Fregatissa (kauppakeskus Columbus), tiedustelut arkisin klo 11-13 puh: 044-5181664

Lisätietoja: www.vuosaarenkesateatteri.com

Vuosaaren kesäteatteri esittää: JORMA UOTINEN

 

Kesäkauden päättäjäiset! Jorma Uotinen vie meidät tunnelmalliseen iltaan ranskalaisilla chansoneilla 10.9. klo 20 ClubHousessa, Tyynylaavantie 20, 00980 Helsinki. Liput 15 euroa / myynti ravintola Fregatissa (kauppakeskus Columbus) elokuun ajan joka päivä klo 17-18, tiedustelut arkisin klo 11-13 puh: 044-5181664

Lisätietoja: www.vuosaarenkesateatteri.com

 

Vuosaaren kesäteatteri

 

Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys perustettiin 2007 tuottamaan teatteriesityksiä Vuosaareen. Yhdistyksen keskiössä toimivat vuosaarelaiset taiteilijat ja vakiintunut harrastajanäyttelijäryhmä sekä paikallisia asukkaita.

Vuosaaren kesäteatterin sisällöstä vastaavat ammattilaiset, mutta yhteistyössä edistyneiden harrastajien ja asukkaiden kanssa syntyy kaupunginosan omaleimaisuutta korostavia asukaslähtöisiä kulttuurihankkeita. Toteutukseen osallistuvilla vuosaarelaisilla on vahva halu tukea alueen pitkäkestoista kehittämistä ja viihtyvyyden rikastuttamista taiteen keinoin. Esitysten sisällössä on aina arvostettu taiteellisia haasteita; vuonna 2007 Taisto-Bertil Orsmaa ohjasi Maria Jotunia, 2008 esitettiin Jussi Kylätaskun Maaria Blomma ja viime kesän ohjaajavieras Erkki Saarela rakensi dramaturgi Jani Mannisen kanssa paikallisten kirjoittajien (Hanna-Marjut Marttila, Kaiho Nieminen, Heikki Hietamies) teksteistä Marbella -nimisen episodinäytelmän. Yhdistyksen järjestämät kesäteatteriviikot ovat sisältäneet lukuisia muitakin esityksiä, vuonna 2008 ohjelmassa oli 11 näytelmää ja musiikkiesitystä.

Kesäteatteriyhdistyksen ideana on toimia ympärivuotisesti, järjestäen koulutusta, harjoittelua ja kerhotoimintaa kesän esitysten ja talvikauden tapahtumien lisäksi. Tiivistä yhteistyötä tehdään mm. Vuosaari-seuran, Vuosaaren Taiteilijatalon asukastoimikunnan ja Taiteen vuoksi ry:n mutta myös muiden alueyhdistysten kuten Käpylän Yhdyskuntaklubi ry:n kanssa.

 

Edellinen artikkeliKesäteatteria Vuotalossa
Seuraava artikkeliTule tutustumaan aikidoon!