Tervetuloa Vuosaareen!

0
1561

Merellinen Vuosaari Jesse Kettunen Skyjphoto

Vuosaari on kuin Suomi pienoiskoossa – positiivisesti kehittyvä vilkas kaupunginosa, jossa on asukkaita keskikokoisen kaupungin verran (37.000). Täältä löytyy kaikki: harrastukset, koulut, palvelut, kulttuuria, työpaikkoja, matkailuvaltteja ja jopa Suomen modernein satama.

Olemme Helsingin vihrein ja merellisin kaupunginosa. Asuitpa missä päin Vuosaarta tahansa, olet vain parin minuutin kävelymatkan päässä Uutelasta, Kallahdenniemeltä, Mustavuoresta tai muista viheralueista. Visit Vuosaaren myötä kaupunginosaamme markkinoidaan myös elämys- ja turismikohteena.

Vuosaari on tunnettu vahvasta kotiseutuhengestään. Isosta mittakaavasta huolimatta olemme yhä kuin kylä, jossa asukkailla on tiiviit verkostot. Järjestöt, yhteisöt, kaupunki ja seurakunta tekevät korvaamatonta työtä yhteiseksi hyväksi. Vapaaehtoistoiminta kukoistaa.

Kotikonnuilla pääsee nauttimaan kulttuurista ja harrastamaan työväenopistolle, Vuotalolle, omaan musiikkikouluun, harrastajateatteriin, liikuntakeskuksiin, urheiluseuroihin tai venekerhoihin. Monikulttuurisuus on itsestään selvä osa Vuosaaren yhteisöllisyyttä.

Vuosaaressa on tasokkaita kouluja, joissa saa painotettua opetusta mm. mediakasvatukseen, luonnontieteisiin ja teknologiaan. Liikennepalvelut ovat ensiluokkaiset. Metrolla pääsee Helsingin keskustaan vain 25 minuutissa, merimatka omasta satamasta Travemündeen vie vähän kauemmin. Ja onhan meillä oma hieno lehti – vuodesta 1965 ilmestynyt Vuosaari-lehti!

Vuosaaren maine on ollut jo vuosien ajan vahvassa nosteessa. Valtakunnallista tunnustusta on tullut mm. Vuoden Kaupunginosa -palkinnon muodossa. Myös media on bongannut Vuosaaren uudessa innostavassa valossa, mikä on houkuttanut myös suurta yleisöä päivittämään mielikuviaan.

Tutustu Vuosaareen lintuperspektiivistä:Googlen satelliittikuva

Valokuva: Jesse Kettunen/ Skyphoto

Edellinen artikkeliYhdistykset
Seuraava artikkeliTervetuloa Vuosaari-Seuraan!