Vuosaaresta kehitetään kaupunkimatkailukohdetta

0
732

visitvuosaari orange

Visit Vuosaari eli Vuosaaren matkailuhanke on lähtenyt liikkeelle paikallisten yrittäjien ja toimijoiden innostuksesta tehdä ja toteuttaa yhdessä jotain ainutlaatuista Vuosaaressa.

– Me otimme niin sanotusti aloitteen omiin käsiimme. Näimme ne mahdollisuudet mitä Vuosaari tarjoaa ja haluamme kehittää niitä yhdessä eteenpäin. Vuosaari on ainutlaatuinen vierailu- ja matkailukohde sijaintinsa, vihreän luontonsa ja merellisyytensä johdosta, suositun Kahvila Kampelan palkittu yrittäjä Riina Dursun kertoo.

Vuosaaresta löytyy meren rannalla sijaitsevia sympaattisia kahviloita, vintage-hotelleja ja ainutlaatuinen huippusuosittu kansainvälinen leirintäalue. Puhumattakaan Helsingin upeimmista uimarannoista, kuten esimerkiksi Aurinkolahdesta tai Kallahden-harjun ja Mustavuoren suojelualueista ja luontopoluista.

– Kun edellisiin lisää vielä alueen monipuoliset liikunta- ja kulttuuripalvelut, niin mahdollisuuksia riittää vaikka mihin, hän jatkaa. Golfia meren rannalla ja yksi Suomen suositummista urheilutaloista. Molemmat palvelevat ympäri vuoden. Vuosaari on mielenkiintoinen myös talvella, jatkossa vielä entistä enemmän, hän jatkaa.

Tämä kaikki löytyy 20 minuutin päässä Helsingin keskustasta ja lentoasemalta. Se on merkittävää esimerkiksi aasialaisia stop-over matkailijoita ajatellen.

– Täältä lähtevät ja tänne saapuvat Finnlinesin laivat Euroopasta. Jo tällä hetkellä Vuosaaressa kulkee tai yöpyy vuositalolla arviolta 500.000 matkailijaa, Dursun jatkaa edelleen.

Vauhdilla liikkeelle alusta alkaen

Hanke lähti toden teolla käyntiin kun Riina Dursun kohtautti Vuosaareen yhteismarkkinointihankkeen tuottajan yrittäjä Pekka Pirkkalan Brutoff & Co Oy:stä ja yrittäjä Tiia Hamro-Drotzin Siliä Oy:sta.

– Tiia on ollut järjestämässä mm. Vuosaaren Venetsialaisia ja Pekka toiminut konsulttina aluemarkkinoinnin parissa pidemmän aikaa. Meillä on hyvä ja innostunut porukka kasassa. Tiia ja Pekka toimivat hankkeen tuottajina ja hankkeessa on mukana kahdeksan toimijaa täältä Vuosaaresta, Dursun jatkaa edelleen.

Tällä hetkellä hankkeen toimijoina ovat mukana BEST WESTERN Hotel Rantapuisto, Kahvila Kampela, Planmeca Golf Areena Helsinki, Port of Helsinki / Vuosaaren Satama, Rastila Camping Helsinki, Vuosaari Golf, Finnlines Oyj, Vuosaaren Urheilutalo. Riina Dursun toimii itse Visit Vuosaari -hankkeen työryhmän puheenjohtajana.

– Kokosimme tämän porukan melkoisella vauhdilla. Kaikki mukaan lähteneet ymmärsivät ne mahdollisuudet mitä alueen toimijoiden yhteistyö voi tarjota. Toivomme, että saisimme kaikki vuosaarelaiset toimijat jollain tavoin mukaan. Mitä enemmän toimijoita, sitä enemmän sutinaa ja sitä enemmän huomiota, tuottajat Pekka Pirkkala ja Tiia Hamro-Drotz yhtyvät keskusteluun.

Tunnettuuden nostaminen, toimijoiden yhteistyö ja palveluiden kehittäminen Visit Vuosaari -hankkeen päätavoitteita ovat Vuosaaren tunnettuuden ja näkyvyyden
nostaminen sekä, toimijoiden yhteistyön ja uusien palveluiden kehittäminen. Kohderyhminä Visit Vuosaari-hankkeessa ovat vuosaarelaiset, Vuosaaressa lyhyesti vierailevat sekä koti- ja ulkomaiset matkailijat.

– Ensisijainen tavoitteemme on saada Vuosaaren ja lähiympäristön asukkaat aktivoitumaan ja löytämään Vuosaaren mahdollisuudet ja palvelut. Seuraavaksi pyrimme houkuttelemaan tänne uusia koti- ja ulkomaisia matkailijoita.

– Tulemme panostamaan alussa nettiin, someen ja tapahtumiin. Uskomme myös, että kun saamme 40.000 vuosaarelaista innostumaan asiasta, niin sana kulkee vauhdilla eteenpäin, tuottajat Hamro-Drotz ja Pirkkala jatkavat hankkeen tulevaisuuden suunnitelmista.

– Haluamme tehdä Vuosaaresta uuden ja ainutlaatuisen kaupunkimatkailukohteen. Ihmisille ei enää riitä pelkkä patsaiden ja nähtävyyksien ihmettely. He kaipaavat yhä enemmän mukavaa tekemistä. Aktiviteetteja, tapahtumia ja tarinoita jälkipolville. Me yritämme osaltamme järjestää niitä heille Riina Dursun toteaa lopuksi.

www.visitvuosaari.fi
@visitvuosaari.fi
facebook.com/visitvuosaari.fi

Lisätiedot ja kuva- ja materiaalipyynnöt:

Hankkeen puheenjohtaja
Riina Dursun
riina.dursun@hotmail.com

Tuottaja Pekka Pirkkala
pekka@visitvuosaari.fi
tel. 0400 608 346

Tuottaja Tiia Hamro-Drotz
tiia@visitvuosaari.fi
tel. 044 016 9249

Mukana Visit Vuosaaressa:

BEST WESTERN Hotel Rantapuisto, Kahvila Kampela, Planmeca Golf Areena Helsinki, Port of Helsinki / Vuosaaren Satama, Rastila Camping Helsinki, Vuosaari Golf, Finnlines Oyj, Vuosaaren Urheilutalo.

Edellinen artikkeliLausunto Helsingin luonnonsuojeluohjelman 2015–2024 ja metsäverkostoselvityksen ehdotuksesta
Seuraava artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 6/2015