Vuosaari pähkinänkuoressa

Valokuva: Kimmo Naukkarinen

Vuosaari on kuin Suomi pienoiskoossa – positiivisesti kehittyvä vilkas kaupunginosa, jossa on asukkaita keskikokoisen kaupungin verran (39.000 hlöä/ 2019). Täältä löytyy kaikki: harrastukset, koulut, palvelut, kulttuuria, työpaikkoja, matkailuvaltteja ja jopa Suomen modernein satama.

Olemme Helsingin vihrein ja merellisin kaupunginosa. Asuitpa missä päin Vuosaarta tahansa, olet vain parin minuutin kävelymatkan päässä Uutelasta, Kallahdenniemeltä, Mustavuoresta tai muista viheralueista. Kaupunginosamme on myös vetovoimainen elämys- ja matkailukohde.

Vuosaari on tunnettu vahvasta kotiseutuhengestään. Isosta mittakaavasta huolimatta olemme kuin kylä, jossa asukkailla on tiiviit verkostot. Järjestöt, yhteisöt, kaupunki ja yritykset tekevät korvaamatonta työtä yhteiseksi hyväksi. Vapaaehtoistoiminta kukoistaa.

Kotikonnuilla pääsee nauttimaan kulttuurista ja harrastamaan työväenopistolle, Vuotalolle, omaan musiikkikouluun, harrastajateatteriin, liikuntakeskuksiin, urheiluseuroihin tai venekerhoihin. Monikulttuurisuus on jokapäiväinen osa Vuosaaren yhteisöllisyyttä.

Vuosaaressa on tasokkaita kouluja, joissa saa painotettua opetusta mm. mediakasvatukseen, luonnontieteisiin ja teknologiaan. Liikennepalvelut ovat ensiluokkaiset. Metrolla pääsee Helsingin keskustaan vain 25 minuutissa, merimatka omasta satamasta Travemündeen vie vähän kauemmin. Ja onhan meillä oma hieno lehti – vuodesta 1965 ilmestynyt Vuosaari-lehti!

Vuosaaren maine on ollut vahvassa nosteessa jo vuosia. Valtakunnallista tunnustusta on tullut mm. Vuoden Kaupunginosa -palkinnon muodossa. Tänne tullaan läheltä ja kaukaa niin luonnon, tapahtumien kuin hyvän asumisen houkuttamana. Vuosaaresta on tullut ilmiö, joka ihastuttaa, kiinnostaa ja puhuttaa.

Nyt jos koskaan asukkaiden ja yhteisöjen kannattaa pitää lippua korkealla. Fanitetaan Vuosaarta ja viedään eteenpäin hyvää viestiä mahtavasta kotipaikasta!