Vuosaari-Seura tiedottaa 1/2016

0
714

Hyvää alkanutta juhlavuotta!

Vuosaaren vaakunaUusi vuosi on alkanut pakkasten paukkuessa. Vuosi 2016 on Vuosaaren ja Vuosaari-Seuran 50-vuotisjuhlavuosi. Vuosaari liitettiin Helsingin maalaiskunnasta Helsinkiin 1.1.1966. Samana vuonna toukokuun 17. päivänä perustettiin Vuosaari-Seura.

Seura aloitti juhlallisuudet 1.1. kynttilän sytytyksellä Martti Ilveskorven, ”Vuosaaren keisarin”, muistokivellä Ilveskorven puistossa. Loppiaisena vietettiin avoimia ovia Sjökullan torpalla.

Vuosaari-Seuran uusi hallitus piti strategiapäivän ja järjestäytymiskokouksen tammikuun puolessavälissä. Paljon mielenkiintoista ja mukavaa ohjelmaa on juhlavuonna tiedossa. Kevään mittaan tullaan järjestämään useampia avoimien ovien päiviä Sjökullan torpalla. Tullaan tutuiksi –tapahtuma pidetään 5.3. kauppakeskus Columbuksessa. Helsinki-päivänä 12.6.2016 vietetään jäsenilta Sjökullan torpalla puutarhajuhlien merkeissä. Elokuussa juhlitaan perinteisiä kesäjuhlia Lohikäärmepuistossa. Luvassa on myös musiikki-iltoja, retkiä ja kaupunkipolkukävelyitä. Juhlavuosi huipentuu lokakuussa Vuotalossa järjestettävään gaalailtaan.

Seuraa juhlavuoden tapahtumia Vuosaari-lehdestä ja Vuosaari-Seuran verkkosivuilta. Seuran verkkosivuilta löydät myös Vuosaari-Seuran toimihenkilöt vastuualueittain.

Kaava-asioita

Helsingin uuden yleiskaavan kaavaehdotus hyväksyttiin viime vuoden marraskuussa kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja on nähtävillä lausuntoja ja muistutuksia varten perjantaihin 29.1. asti. Yleiskaava määrittelee tulevaa tarkempaa asemakaavoitusta myös Vuosaaressa. Kaavaehdotuksessa esitetään mittavaa kerrostalorakentamista useille Vuosaaren arvokkaille luonto- ja kulttuuriympäristöille. Kaavamateriaali on esillä Laiturilla (Narinkka 2) sekä osoitteessa www.yleiskaava.fi.

Kallvikintien varteen suunnitellaan neljää kerrostaloa osoitteeseen Neitsytsaarentie 2–8. Mielipiteet asemakaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta pyydetään esittämään viimeistään 12.2. Aineisto on nähtävillä Vuotalon aulassa, Laiturilla sekä kaupunkisuunnitteluviraston verkkosivuilla. Kaavasuunnitelman tausta on vuonna 2012 hyväksytyssä Keski-Vuosaaren renessanssi -hankkeessa, jossa Kallvikintien reunojen tiivistäminen oli yksi keskeisistä jatkosuunnittelun periaatteista.

Meri-Rastilan kaupunkiuudistus-hankkeen asemakaavaluonnos valmistuu puolestaan KSV:n ilmoituksen mukaan kevään aikana. Meri-Rastilaan suunnitellaan täydennysrakentamista, puistoparannuksia ja palveluita.

Tule mukaan!

Järjestöt ja kädentaitajat. Vielä ehtii ilmoittautua Tullaan tutuiksi –tapahtumaan. Tapahtuma pidetään kauppakeskus Columbuksessa 5.3. klo 11–14. Tilaisuudessa on mahdollisuus esitellä oman järjestön toimintaa ja kädentaitoja. Ilmoittautumiset seuran puheenjohtajalle anja.hinkkanen@gmail.com.

 

Edellinen artikkeliTeatterikurssi Kallahden nuorisotalolla
Seuraava artikkeliVuosaari-lehti palkittiin