Vuosaari-Seura tiedottaa 10/2012

0
569

Vuosaari-Seura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Palvelukeskus Albatrossin seurakuntasalissa, Kahvikuja 3, keskiviikkona 21.11. klo 18.30. Ennen kokousta klo 18.00 Helsingin Energian edustajat Minna Näsman ja Markku Saikkonen kertovat Vuosaaren laitoksen tulevaisuuden suunnitelmista.

Vuosaari-Seura järjestää ensi vuoden alussa myös opastetun jäsenretken 30 hengelle tutustumaan Vuosaaren voimalaan. Vuoden 2013 kuluessa jäsenille tullaan järjestämään runsaasti muitakin tapahtumia.

Joulukalenteri saapuu Vuosaareen

Vuosaaren eIävä joulukalenteri avautuu 1.12. linkistä Vuosaari.fi-sivustolla. Kirjastoon tulee jakeluun myös paperiversio Vuosaaren ensimmäisestä yhteisöllisestä joulukalenterista, jossa on mukana monia toimijoita; mm. leikkipuistot, partiolaiset, martat, leijonat ja seurakunta.

Joka päivä kello 18 jossakin päin Vuosaarta on jouluinen, ilmainen ja esteetön joulutuokio. Toivomme yleisön taltioivan tapahtuman kuvin, jotka voimme jälkikäteen tallentaa vaikka nettisivustollemme. Vuosaari-Seura kiittää jo etukäteen idean äitiä Lea Purhosta.

Toivomme menestystä myös Vuosaaren ensimmäiselle joulupolulle Uutelassa 9.12.  Hienoa mallia on saatu Seurasaaren joulupolusta, joka toteutuu taas 16.12. Sielläkin on koko joukko vuosaarelaisia Sakaroiden laulu- ja leikkipisteessä sekä vuosaarelaiset Tiernapojat.

Tiernapoikien ensimmäinen esitys on kuitenkin Columbuksen joulumyyjäisissä 8.12. klo 12 kauppakeskuksen keskustorilla. Vuosaari-Seuran joulutori toteutetaan nyt kolmannen kerran klo 11-15 välisenä aikana.

Sunnuntaina 9.12. on kello 14 Merimieskirkossa koko perheen joulutapahtuma ”Kauneimmat joululaulut ja -leikit”. Paikalle voi tulla vaikka sieltä Uutelan joulupolulta kokemaan iloista mieltä ja soittamaan sekä laulamaan yhdessä Sakaroiden kanssa. Merimieskirkon kahvio on auki. Taitavat Tiernapojat pyytää sielläkin lupaa laulaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lähiaikojen kaavoitusasioita

Vuosaaressa laajaa vastustusta herättänyt Meri-Rastilan länsirannan osayleiskaavahanke tuodaan mitä todennäköisimmin kaupunkisuunnittelulautakuntaan kaavaehdotuksena tiistaina 27.11. Viime toukokuussa hankkeen luonnos hyväksyttiin lautakunnassa äänin 5-4.

Uuteen Mosaiikkikortteliin Columbuksen ja urheilutalon väliselle alueelle suunnitellaan asuinrakentamista sekä kauppakeskuksen laajennusta. Hankkeen asemakaavaluonnos tulee lautakuntakäsittelyyn ensi vuoden kesäkuun vaiheilla.

Myös koko Helsingin uuden yleiskaavan valmistelu käynnistyy ensi vuonna. Kaupunki on jo avannut aiheesta oman nettisivuston: Helsingin yleiskaava.

Edellinen artikkeliSataman ympäristön linnustonseuranta
Seuraava artikkeliMeri-Rastilan osayleiskaavaehdotus hyväksyttiin lautakunnassa