Vuosaari-Seura tiedottaa 10/2013

0
511

Vuosaaren kaavoitustilanteesta

Meri-Rastilan länsirannan osayleiskaavaehdotus hyväksyttiin kaupunginhallituksessa marraskuun lopussa. Kaava on tulossa ratkaisevaan kaupunginvaltuuston käsittelyyn keskiviikkona 11.12.

Vuosaari-Seura on kaavahankkeesta antamissaan lukuisissa lausunnoissa ja muistutuksissa puolustanut Meri-Rastilan ulkoilualueen säilyttämistä nykyisessä laajuudessaan asukkaille tärkeänä ja luonnoltaan arvokkaana viheralueena.

Vuosaaren naapurisaaren Vartiosaaren suunnittelu puolestaan eteni yhden askeleen kun kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi äskettäin alueen suunnitteluperiaatteet. Alustavasti Vartiosaaresta suunnitellaan 5000-7000 asukkaan kaupunginosaa, joka yhdistettäisiin silloilla sekä Laajasaloon että Ramsinniemeen. Vartiosaaren suunnittelu on kuitenkin vielä melko alkuvaiheessa.

Verkkoon on myös perustettu adressi, jossa vedotaan Helsingin kaupungin päättäjiin, että Meri-Rastilan metsä, Kivinokka ja Vartiosaari säilytettäisiin jatkossakin virkistysalueina: Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta.

Keski-Vuosaareen kaavaillaan täydennysrakentamista: Vuosaarentien ja Punakiventien risteykseen on suunnitteilla uusi kerrostalo ja Punakiventien varteen nykyisen kerrostalotontin pohjoisosaan uusia nelikerroksisia asuinkerrostaloja. Lokkisaarenpuiston reunoille katujen varteen on suunnitteilla rivitalorakentamista. Kaavaluonnokset ovat nähtävillä Vuotalon aulassa sekä kaupunkisuunnitteluviraston sivuilla joulukuun loppuun asti.

Koko Helsingin uuden yleiskaavan valmistelu on nyt jo myös hyvässä käynnissä. Yleiskaava ohjaa tulevaa asemakaavoitusta. Yleiskaavan visiot ovat parhaillaan lautakuntakäsittelyssä ja varsinainen kaavaluonnos tulee esille ensi vuonna.

Yleiskaavan visioissa on esitetty hyvin huomattavia poistoja Vuosaaren viheralueisiin Meri-Rastilassa sekä Mustavuoressa.

Joulumyyjäiset Columbuksessa ja Joulupolku

Vuosaari-Seuran järjestämät joulumyyjäiset pidetään lauantaina 7.12. klo 11-15 Kauppakeskus Columbuksessa. Tiernapojat esiintyvät klo 12 ja Vuo-Veikot laulavat klo 13. Myös vuosaarelaiset koululaiset sekä Viikinkien pikkutontut ovat mukana.

Seura on mukana myös Vuosaaren Joulupolulla sunnuntaina 8.12 yhdistysteltalla ja Tiernapoikien esityksellä klo 15 sekä kumppanina samana päivänä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa klo 16 Merimieskirkolla. Vuosaaren Joulupolun avajaiset ovat Kahvila Kampelan edustalla klo 13. Tervetuloa mukaan!

Edellinen artikkeliVuosaari-toimikunta piti vuoden viimeisen kokouksensa
Seuraava artikkeliVuosaari-blogi