Vuosaari-Seura tiedottaa 11/2013

0
541

Vuosaari-Seura kiittää aktiivista jäsenistöään kuluneesta vuodesta 2013. Sjökullan torppa Ison Kallahden puiston keskellä on ollut tänä vuonna erityisen kiinnostuksen kohteena ja myös yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset pidettiin Sjökullassa.

Lämmitys, vesi ja sähkö toimivat nyt torpalla. Lipputanko kunnostettiin ja nyt siellä liehuu komeasti Lions Club Vuosaaren lahjoituksena saatu Vuosaari-viiri. Rantasaunan saamisesta vuokrauskäyttöön tarvitaan vielä neuvotteluja liikuntaviraston kanssa.

Nukketeatterikurssi sekä tupaillat tarinoiden ja musiikin parissa sekä juhannuksen perinneiltamat kutsuivat uusia vieraita Sjökullaan. Syksyllä pidettiin askarteluilta ja leivottiin piirakoita. Avoimien ovien päivinä kesällä ja syksyllä pari sataa vierailijaa saapui paikalle. Talkoissa kesälauantaisin on raivattu kurtturuusupensaikkoa ja siistitty pihapiiriä. Kaikkiaan kävijöitä on ollut vuoden aikana puolen tuhatta henkeä.

Sjökullan vuokraustoimintakin on lähtenyt mukavasti käyntiin. Vuosaari-Seuran jäsenethän saavan muutenkin edullisista vuokraushinnoista vielä 50% alennuksen. Lisätietoa Sjökullasta löytyy seuran nettisivuilta: Sjökullan torppa.

Myös viljelypalstoilla Fallpakassa ja Porslahdessa on ollut aktiivista ja vilkasta toimintaa. Viljelijöitä on ollut lähes 500.

Vuosaaren perinteiset elokuiset kesäjuhlat Lohikäärmepuistossa ja sunnuntaitapahtumissa kokosivat satamäärin ihmisiä nauttimaan ohjelmasta, messutorista ja Kallvikinniemen kävelyretkestä.

Kulttuuriviikonloppuna lokakuussa sadat lapset ja nuoret pääsivät osallistumaan ilmaiseksi musiikki- ja nukketeatteriesityksiin. Jäsenretkiä tehtiin Halosenniemeen, Villa Kokkoseen ja Nuuksion Haltiaan.

Seura on myös tehnyt vuoden mittaan kaupungille lausuntoja ja muistutuksia liittyen Vuosaaren kaavoitukseen sekä osallistunut Lähidemokratiaa Vuosaareen -demokratiapilottia toteuttavan Vuosaari-toimikunnan toimintaan.

Uusi vuosi 2014 aloitetaan Sjökullassa reippailutapahtumalla loppiaismaanantaina 6.1. klo 12-15. Kahvio on avoinna ja kuumaa mehua sekä grillimakkaraa on myynnissä torpan pihalla. Vuosaari-aiheisia kirjoja, paitoja ja postikortteja on myös taas myynnissä. Tervetuloa siis talvisen reippailun lomassa torpalle.

Vuosaari-Seura toivottaa kaikille hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

Edellinen artikkeliKaupunginvaltuusto hyväksyi Meri-Rastilan kaavan
Seuraava artikkeliLausunto Keski-Vuosaareen valmisteilla olevista asemakaavaluonnoksista