Vuosaari-Seura tiedottaa 1/2012

0
488

Seuran hallitus on aloittanut vuoden 2012 suunnittelutilaisuuksilla ja neuvotteluilla yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vuoden ensimmäisessä Tarinatuvassa suunniteltiin Vuosaaren luonto- ja historiapiirin toimintaa. Tavoitteena on mm. koota kätevä pieni painettu vihkonen kaupunkipolkujen malliin.

Seuraava kokoontuminen on keskiviikkona 15. helmikuuta klo 18 Vuotalon Kahvila Pokkarin kokoustilassa. Uudet ja vanhat seuran jäsenet ovat tervetulleita kertomaan tarinoitaan Vuosaaresta.

Avoin jäsenilta

Vuosaari-Seuran avoin jäsenilta järjestetään Kahvila Pokkarissa torstaina 16. helmikuuta klo 18. Tilaisuus on ensimmäinen uudenlaisista jäsentapahtumista, joissa kuullaan eri aiheista pidettyjä alustuksia. Esitelmien jälkeen on vapaata keskustelua päivän teemasta sekä Vuosaaren ja seuran asioista yleisemminkin. Seuran sääntömääräisissä syys- ja kevätkokouksissa kun ei ole liiemmin ollut mahdollisuuksia ja aikaa vapaamuotoiseen ajatusten vaihtoon.

Helmikuun jäsenillassa kaupunkitutkija Timo Kopomaa alustaa viime syksynä ilmestyneen Lähiö 2.0 – utopiaa ja totta -kirjansa teemoista. Kopomaan kirja on keskusteleva puheenvuoro esikaupunkialueiden kehittämiseksi, joka tuulettaa innoittavasti kulunutta yksioikoista lähiökäsitystä mm. leppoisuuden, seikkailun, leikin ja hitauden ajatusten soveltamisen kautta.

Jäsenilta on suunnattu Vuosaari-Seuran jäsenille, mutta on avoin myös muille kiinnostuneille eli Pokkari on auki normaalisti. Tilaisuudessa voi myös liittyä seuran jäseneksi.

Viljelypalstatietoja päivitetään

Tammikuussa on lähetetty palstakirjeet kaikille Fallpakan ja Porslahden viljelypalstojen haltijoille. Pyrkimyksenä on ajantasaistaa tiedot palstojen viljelijöistä ja maksajista yhteystietoineen. Kaikki palstat siis säilyvät sellaisenaan ja jokainen saa viljellä samaa palstaa, mitä on viljellyt ennenkin. Palstojen yhteystiedot kuitenkin täytyy saada päivitettyä. Tällä hetkellä monen palstan kohdalla ei ole tietoa, kuka sitä viljelee. Jatkossa sähköpostitietojen myötä myös sähköinen viestintä viljelyasioissa tulee mahdolliseksi.

Kevään kaavoitusasiat

Ajankohtaisia kaavoituskysymyksiä on edelleen Meri-Rastilan länsirannan osayleiskaava, jonka uusittu luonnos on viimeisimmän tiedon mukaan tulossa kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn huhtikuussa. Viime keväänä lautakunta hylkäsi edellisen luonnoksen. Uusi luonnos ei kuitenkaan enää tule lausuntokierrokselle. Seura on lausunnoissaan vastustanut arvokkaan ja vuosaarelaisille rakkaan Meri-Rastilan ulkoilualueen osittaista tuhoamista.

Pro Meri-Rastila jatkaa myös kevätkaudella Kävellään kaava kumoon! -kävelyjä uhanalaisella alueella. Kävelylenkin pituus on noin 2 km. Lähtö joka keskiviikko klo 18 Asukastila Fokasta (Meri-Rastilan tie 14 B, 00980 Helsinki).

Vuosaaren naapurissa sijaitsevan Vartiosaaren osayleiskaavan laatiminen on nyt myös käynnistynyt: seura antaa hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta yhteislausunnon asukastoimikunnan sekä Vuosaari-Säätiön kanssa. Ramsinniemen asemakaavaluonnos tulee lausunnoille vasta ensi vuonna, mutta Vuosaaren keskustan nk. Mosaiikkikorttelin asemakaava, Keski-Vuosaaren renessanssi -hanke sekä pohjoisen ostoskeskuksen laajennusosan suunnitelma todennäköisesti jo nyt keväällä.

 

Edellinen artikkeliVuosaari – A Home For All
Seuraava artikkeliVuosaari.fi uutisia