Vuosaari-Seura tiedottaa 2/2012

0
596

Vuosaari-Seuran hallinnoima Vuosaaren oma nettisivusto Vuosaari.fi toimii jälleen. Sivuston julkaisujärjestelmä päivitettiin uudempaan ja päivityksestä sekä palvelimen vaihdosta aiheutui pitkäksi venähtänyt käyttökatko.

Tapahtumia

Yhteistyössä Vuosaaren seurakunnan kanssa pidettiin Kalevalan päivän aatonaattona sunnuntaina 26.2. klo 16 Vuosaaren kirkossa yhteisvastuukonsertti ”Noit ennen isoni lauloi, noita äitini opetti”. Sakarat ja Vuosaari-kuoro viihdyttivät kansanmusiikin ystäviä.

Vuosaari-Seura järjestää Aurinkolahti-Seuran kanssa 6.3. klo 18 Joukkoliikenneillan Albatrossissa (Kahvikuja 3, II kerros). Tilaisuudessa pohditaan Jouko- ja Jokerilinjojen tarkoituksenmukaista liikennöintiä Vuosaaressa. Asiantuntevat virkamiehet vastaavat asukkaiden kysymyksiin.

Seura on myös mukana Neljän polven treffit -haastekampanjassa. Tavoitteena on tuoda yhteen eri-ikäisiä vuosaarelaisia. Ensimmäinen tapahtuma on lauantaina 24.3. klo 14 Merimieskirkolla. Runon ja musiikin iltapäivässä Eelis Lajunen ja Anneli Kammonen esittävät herttaisia runojaan ja lauletaan yhdessä vanhoja lasten lauluja. Lapset saavat soittaa yhdessä Sakaroitten bändin kanssa.

Vuosaari-Seuran kevätkokous on torstaina 26.4. Albatrossin tiloissa. Koska jäsenkirje jäsenmaksulappuineen siis lähtee vasta huhtikuussa, voivat jäsenemme halutessaan maksaa 10 € jäsenmaksun aiemminkin tilille Nordea FI4713895000018331 (138950-18331) viitteellä 20129. Muistathan mainita nimesi.

Tarinatupa

Vuosaari-Seuran jäsenten Tarinatupa on Vuotalon Kahvila Pokkarin kokoushuoneessa kokoontuva tarinoiden ja muisteloiden kertomista harrastava porukka. Menneisyyden tarinoiden lisäksi esille on noussut Vuosaaren nykyisin merkittävät luonnonarvot. Näihin kohteisiin liittyy paljon kertomuksia ja tarinoita. Tarinoita, joita ei ole kerrottu riittävästi. Tule kertomaan oma tarinasi. Sinun omasta paikastasi. Paikasta, jolla on tarina.

Kokoonnumme seuraavan kerran 14.3. klo 18. Vuosaaren tunnetuksi tekemisen paitsi nykyisille asukkaille, myös vierailijoille olemme katsoneet tärkeäksi asiaksi. Mikä sinun asuinkulmallasi olisi näkemisen arvoista? Nähtävyyksiä voitaisiin esittää tiivistetyssä muodossa käteen sopivassa lehtisessä ja netissä, ehkä myös maastossa. Mustavuoren luontopolkujen opastaulut olisivat pian ajankohtainen asia, samoin kuin korkeatasoiset, valaistut opaskartat Mosaiikkitorille ja pääväylille.

Ideoimme Tarinatuvassa myös mahdollista Vuosaari-joulukorttia. Kuvat olisi otettava näillä lumilla eli kamera mukaan ja luontoon! Hyvät maisemakuvat Vuosaaresta olisivat myös toivottuja.

Palstaviljelijät odottavat jo kevättä

Porslahden ja Fallpakan viljelypalstojen palstaviljelijät eivät suinkaan nuku talviunta, vaan tutkivat siemenluetteloita talvellakin ahkerasti. Ensimmäisiä taimia aletaan kasvattaa näinä aikoina. Lisäksi monia huolettaa, ovatko rusakot tai kenties kanit syöneet pensaiden versoja.

Palstaviljelijöiden kannattaa hoitaa palstamaksunsa ajallaan. Jonoa Porslahteen on tällä hetkellä 37 ja Fallpakkaan 21 henkeä. Vapaita palstoja aletaan jakaa heti lumien sulettua.

Edellinen artikkeliMielipide Vartiosaaren osayleiskaavan suunnitelmasta
Seuraava artikkeliLuonto-Liitto ja Tringa: Meri-Rastilaan luonnonsuojelualue