Vuosaari-Seura tiedottaa 2/2015

0
680

Palstaviljelyuutisia

Kevään infotilaisuus kahvitarjoiluineen pidetään Albatrossin seurakuntasalissa (Kahvikuja 3) keskiviikkona 15.4. klo 18. Tertun Taimi ja Kukka tulee myymään multaa, kalkkia, lannoitteita ym. Fallpakkaan maanantaina 20.4. ja Porslahteen tiistaina 21.4. klo 18.

Palstojen ja lähiympäristön talkoopäivä on lauantai 25.4. Talkoopäivänä alueille tuodaan myös tilatut olkipaalit ja Pollen Paras -lannoitteet. Palstoja haluavien uusien viljelijöiden kannattaa ilmoittautua palstajonoon: mvtry@kolumbus.fi. Joka vuosi kun vapautuu palstoja ihmisten ikääntymisen, muuton, väsymisen tai muun syyn takia.

Vuosaaren kirjoittajat Sjökullassa

Vuosaaressa pitkään toiminut kirjoittajapiiri, Vuosaaren kirjoittajat, esittelee toimintaansa Sjökullan torpalla (Harbonkatu 14) keskiviikkona 22.4. klo 18. Kirjailijat Kaiho Nieminen ja Kari Kaisla kertovat kirjoittajapiirin toiminnasta ja piiriläiset esittävät runoja. Kaikki tervetuloa, ja luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneet tervetulleita myös kirjoittajapiirin toimintaan.

Kevätkokous

Vuosaari-Seuran kevätkokous pidetään tiistaina 28.4. klo 18.30 Sjökullassa. Ennen kokousta klo 18.00 kuullaan seuran tekemästä uudesta Meri-Rastilan kotikaupunkipolusta. Sjökullaan pääsee helposti kävellen tai polkupyörällä suoraan pihaan. Henkilöautojen pysäköinti on Harbonkadulla. Bussilla 96 Harbonkadun pysäkki.

Kokouskutsu liitteineen on lähetetty sähköpostitse niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on seuran jäsenrekisterissä. Postitse kokouskutsun saavat enää ne, joiden sähköpostiosoitteet puuttuvat tai eivät toimi. Jäsenien kannattaakin ilmoittaa puuttuvat tai muuttuneet sähköpostitietonsa jäsenrekisterin pitäjälle: leena.rautakorpi@kolumbus.fi. Tervetuloa kokoukseen keväiseen Sjökullaan!

Talkoot Ilveskorven puistossa

Vuosaari-Seuran siivoustalkoot Kangaslammen ympäristössä ja Ilveskorven puistossa keskiviikkona 29.4. alkaen klo 9. Rakennusvirasto toimittaa paikalle vaihtolavan sekä keräyspihtejä ja jätesäkkejä. Talkooväelle on kahvia ja purtavaa tarjolla Lähiöasemalla klo 11 alkaen. Lisätietoja: Matti Pöhö, 045 840 9080.

Muita tapahtumia

Perinteinen Vuokkoretki Mustavuoreen yhteistyössä Vuosaaren Sydänyhdistyksen kanssa tehdään sunnuntaina 3.5. Lähtö Itäväylän parkkipaikalta klo 11.

Helatorstaina 14.5. on Keväiset tuulet -konsertti Merimieskirkolla klo 16. Luvassa yhteislaulua ja Sakaroiden iloista ohjelmistoa.

Lauantaina 16.5. on Sjökullassa taas merellinen pop up -ravintola klo 13 alkaen.

Vuosaari-Seura osallistuu Esikaupunkimessuihin Vuotalossa tiistaina 26.5. klo 16–19 ja keskiviikkona 27.5. lauletaan Suvilinnun lauluja klo 18 Vuotalon edessä.

Helsinki-päivänä perjantaina 12.6. on jälleen ilmainen aamukahvitus Sjökullan torpalla klo 9–11 hanurimusiikin tahdittamana ja klo 12 alkaa Tutustu Vuosaareen -kiertoajelu oppaan johdolla. Ilmaisliput 25 kpl tulevat jakoon 1.6. Vuotalossa ja 25 kpl Virkagalleriassa.

Vuosaaren Kesäjuhlia juhlitaan Lohikäärmepuistossa lauantaina 15.8. klo 10.30–14.30. Esiintymässä on TV:stä tuttu Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri sekä Vuosaari Junior Big Band Stina Myllyksen johdolla. Messutorin paikat ovat vuosaarelaisille yhteisöille ilmaiset. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com.

Hansaristeily Vuosaaresta

Vuosaari-Seura järjestää 19.–23.9. 2015 Finnlines Ro-Ro-aluksella Hansaristeilyn Saksanmaalle. Lähtö Vuosaaren satamasta lauantaina klo 17. Sunnuntaina päivä merellä monipuolisen ohjelman parissa rentoutuen. Travemündessa klo 21.30. Yö laivalla (huomio: laivalla ei yökerhoa!). Aamulla tilausbussi vie Hampuriin, satama- ja kaupunkikiertoajelut sekä ostosaikaa. Illallinen Lyypekin keskustassa ja paluu yöksi laivalle. Tiistaina hauska päivä merellä. Keskiviikkoaamuna tullaan Vuosaaren satamaan noin klo 9 ja näemme Vuosaaren mereltä!

Hampurissa mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin joko Suklaamuseo tai Minimaailma. Hinta sisältää puolihoidon, ohjelman ja kokopäiväretken Hampuri-Lyypekki. Hinnat: B-luokka 2 hengen sisähytti 440 €, A-luokka ikkunalla 474 € ja iso 16 neliön hytti parivuoteella 510 €. Mahdollisuus yhden hengen hyttiin alkaen 550 €.

Ilmoittautumiset 15.6. mennessä sähköpostilla: anja.hinkkanen@gmail.com. Vastauspostissa saat tarkemmat ohjeet. Vastuullinen matkan järjestäjä on Kristina Cruises. Paikat varattu 20 hengelle. Tule nauttimaan erilaisesta merimatkasta, hyvästä ruuasta, monipuolisesta ohjelmasta ja iloisesta seurasta!

Edellinen artikkeliToimintakertomus 2014
Seuraava artikkeliPalstatalkoot sujuivat hienosti