Vuosaari-Seura tiedottaa 3/2012

0
582

Runo- ja musiikkimatinea Merimieskirkossa

Vuosaari-Seura järjestää lauantaina 24.3. Vuosaaren merimieskirkossa Neljän polven treffit -tapahtuman. Vietetäänhän nyt EU:n aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden teemavuotta. Eri sukupolvet saavat kohdata erilaisissa tapahtumissa. Vuosaari-Seura haastaa alueemme eri tahoja mukaan haastekampanjassa: www.ikapolvet.fi/haastekampanja.

Merimieskirkon ohjelma alkaa kello 14. Vuosaarelaiset runoilijat Anneli Kammonen ja Eelis Lajunen esittävät herttaisia lasten runojaan. Yhdessä leikitään ja lauletaan vanhoja perinteisiä lasten lauluja, mutta kuullaan myös merellisiä tangoja ja valsseja Sakarat- peiimannien ja laulajien esittämänä. Matineaan on vapaa pääsy.

Vuosaaren merimieskirkko (Provianttikatu 4) on Pentti Kareojan suunnittelema arkkitehtoninen nähtävyys sataman Hansaportin vieressä Gatehousen juurella. Kahvio ja matkamuistomyymälä ovat avoinna vierailijoille. Bussilla 90 B pääsee metroasemalta perille.

Tarinatuvasta on muodostunut Vuosaari-työpaja

Vuosaari-Seuran jäsenet ovat laatimassa asukkaiden iloksi ja hyödyksi Vuosaaren tärkeimpien nähtävyyksien ja luontoalueiden yhteistä koostetta. Vuosaaren omalle Vuosaari.fi-sivustolle ja mahdollisesti myös painotuotteena ilmestyvä kirjanen tukee mainiosti Vuosaaren opastauluhanketta, joka on nyt lähetetty kaupungin käsittelyyn.

Opastaulujen isä on Seppo Tirkkonen. Idea asiasta syntyi alunperin Vuosaaren vaakuna -työryhmässä, jossa ovat mukana olleet Vuosaaren Lions-klubin, Vuosaari-Säätiön ja Vuosaari-Seuran edustajat. Tarinatupa kokoontuu keväällä vielä 4.4. ja 25.4. Vuotalon kokoushuoneessa. Tilaisuudet ovat jäsenille avoimia.

Toukokuussa Vuosaari-Seuran jäsenistön työryhmien kokoukset siirtyvät Sjökullan torpalle (Harbonkatu 10). Yleisötalkoot Sjökullassa järjestetään 9.5. Illanvietto kutsuu jäsenistöä Sjökullaan 30.5. klo 19, kunhan ensin on toivotettu Suvivirsi 2012 -tapahtumalla kesä alkaneeksi Vuotalon edustalla.

Helatorstaina 17.5. on Vuosaaren kirkossa merimieskirkkopyhä. Sakarat avustavat silloin jumalanpalveluksessa.

Palstaviljelijöiden keväinen infotilaisuus

Viljelijät pääsevät tapaamaan toisiaan avoimessa infoillassa. Kevään tilaisuus pidetään Albatrossin seurakuntasalissa 18.4. klo 18. Kotipuutarhaneuvoja Eija Keski-Korpela Gardeniasta tulee kertomaan palsta-alueella ilman kompostoria tapahtuvasta kompostoinnista sekä muusta palstaviljelystä. Lähiöpoliisilta saamme tietoa, mitä voimme itse tehdä varkauksien vähentämiseksi.

Tämän vuoden palstamaksunsa maksamatta jättäneille viljelijöille sekä palstasopimuksensa palauttamatta jättäneille on lähetetty karhukirjeet. Kirjeissä on eräpäivät ja sen jälkeen palstat katsotaan vapaiksi ja niitä ryhdytään jakamaan jonossa palstaa odottaville.

Meri-Rastilan länsirannan osayleiskaavahanke

Mittavaa kerrostaloaluetta vuosaarelaisille tärkeälle Meri-Rastilan ulkoilualueelle esittävä osayleiskaavaluonnos on tulossa viimeisimmän tiedon mukaan kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn 24.4. Vuosaari-Seura, Asukastoimikunta ja Vuosaari-Säätiö ovat yhteislausunnoissaan kaavahankkeesta vastustaneet kaikkea rakentamista luontoalueelle.

Uusi kaavaluonnos ei enää tule lausuntokierrokselle. Kaupunkisuunnitteluviraston mukaan muutokset edelliseen luonnokseen ovat niin pieniä, että uutta lausuntokierrosta ei tarvita: myös vuosaarelaisten yhteisöjen ja lukuisten yksityishenkilöiden vastustava kanta on jo tullut viraston tietoon hyvinkin selkeänä.

Vuosaari-Seura jatkaa edelleen työtä Meri-Rastilan ulkoilualueen säilyttämiseksi nykyisessä laajuudessaan. Viime viikolla julkistettiin myös Luonto-Liiton ja Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen Tringan aloite uuden suurehkon merellisen Meri-Rastilan luonnonsuojelualueen perustamiseksi. Aloite on jätetty kaupungin käsittelyyn.

Pro Meri-Rastila -liike järjestää joka keskiviikko Kävellään kaava kumoon! -kävelyjä uhanalaisella alueella. Kävelylenkin pituus on noin 2 km. Lähtö klo 18 Asukastila Fokasta (Meri-Rastilan tie 14 B).

Metrokanjonin päälle taloja?

Vuosaari-Seura järjestää 12.4. klo 17.30 Vuotalon Kahvila Pokkarissa (Mosaiikkitori 2) kaupunkisuunnitteluaiheisen kaikille avoimen asukastilaisuuden. Alustajana on arkkitehti Kaisa Karilas, joka kertoo metrokanjonin päälle tapahtuvasta täydennysrakentamisesta Kontulan metroaseman ympäristössä. Esitelmän jälkeen vapaata keskustelua.

Edellinen artikkeliLuonto-Liitto ja Tringa: Meri-Rastilaan luonnonsuojelualue
Seuraava artikkeliMielipide Vuosaaren Pohjoisen ostoskeskuksen asemakaavan muutosehdotuksesta