Vuosaari-Seura tiedottaa 3/2015

0
682

Kaavoitusasioita

Kaupunkisuunnitteluvirasto on käynnistänyt mittavan täydennysrakentamishankkeen suunnittelun Meri-Rastilaan. Vuosaari-Seura on antanut kaupungille lausunnon kaavahankkeesta yhdessä Vuosaari-toimikunnan sekä Vuosaari-Säätiön kanssa. Kannanotto on luettavissa Vuosaari.fi-sivustolla ja se julkaistiin hieman lyhennettynä myös viime viikon Vuosaari-lehdessä.

Palstaviljelyuutisia

Vaikka sää ei ole kovin suosiollinen vielä ollut, niin Vuosaari-Seuran palstaviljelmillä Porslahdessa ja Fallpakassa on jo kova hyörinä käynnissä: muokataan maata ja peitetään siemeniä ja perunoita mullan alle. Kevättalkoot on pidetty ja kesävesi avattu. Tertun Taimi ja Kukka tulee viimevuotiseen tapaan taimikuormansa kanssa Fallpakkaan maanantaina 25.5. klo 18 ja Porslahteen tiistaina 26.5. samaan aikaan. Myynnissä on taimien lisäksi myös siemenperunoita ja istukassipuleita.

Tänä vuonna vapautuneet palstat on nyt jaettu. Tästä huolimatta halukkaiden kannattaa ilmoittautua jonoon, koska vielä vuoden mittaankin saattaa palstoja vapautua. Ilmoittautumiset: mvtry@kolumbus.fi.

Vuosaaren kirjoittajat torpalla

Vuosaaren kirjoittajat -piiri kokoontuu jälleen Sjökullassa (Harbonkatu 14) keskiviikkona 13.5. klo 18. Luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneet vuosaarelaiset ovat tervetulleita mukaan kirjoittajapiirin toimintaan.

Sjökullassa kalastajan herkkuja ja akvarellimaalausta

Vuosaari-Seuran pop up -ravintola on taas auki ravintolapäivänä lauantaina 16.5. klo 14–16 Sjökullan entisellä kalastajatorpalla. Ovet ja putiikki auki jo klo 13. Lohikeitto ja karjalanpiirakka munavoilla 5 €. Vohveli ja kahvi 2 €. Sjökullan kalastajan herkkuja tarjotaan niin kauan kun niitä riittää. Tervetuloa!

Itä-Helsingin Taideseura on mukana Sjökullassa ravintolapäivänä klo 13–16 opastamassa kaikenikäisiä maalauksen saloihin, maalataan mm. yhteisteos ”Kevättä Vuosaaressa”.

Siivoustalkoot Ison Kallahden puistossa

Vuosaari-Seura järjestää siivoustalkoot Ison Kallahden puistossa keskiviikkona 20.5. klo 17–20. Muualtakin lähialueelta saa luonnollisesti kerätä roskia ja luontoon kuulumatonta tavaraa. Rakennusvirasto toimittaa paikalle keräyspihtejä ja jätesäkkejä. Tarvikkeita ja talkookahvia saa Sjökullasta.

Mitä Stadi duunaa Vuosaaressa?

Seura on mukana myös kaupungin järjestämillä Esikaupunkimessuilla Vuotalossa tiistaina 26.5. klo 16–19. Vuotalon salissa on esittelyä ja tietoa palveluista, täydennysrakentamisesta, turvallisuudesta, hisseistä ja vapaaehtoistoiminnasta ym. Paikalla on iso joukko kaupungin asiantuntijoita, joiden kanssa voi keskustella.

Suvilinnun lauluja

Keskiviikkona 27.5. klo 18 lauletaan jälleen joukolla kesäisiä Suvilinnun lauluja Vuotalon edessä. Tervetuloa kaikki mukaan juhlistamaan kesän alkua!

Vuosaaren satamasta Hansaristeilylle

Vuosaari-Seura järjestää 19.–23.9. Finnlines Ro-Ro-aluksella Hansaristeilyn Saksanmaalle. Matkalle on vielä jäljellä joitakin vapaita paikkoja alkaen 440 € puolihoitoineen ja retkineen. Ilmoittautumiset 15.6. mennessä sähköpostilla: anja.hinkkanen@gmail.com. Vastauspostissa saat tarkemmat ohjeet. Vastuullinen matkan järjestäjä on Kristina Cruises. Tule nauttimaan erilaisesta merimatkasta, hyvästä ruuasta, monipuolisesta ohjelmasta ja iloisesta seurasta!

Edellinen artikkeliLausunto Meri-Rastilan täydennysrakentamishankkeesta
Seuraava artikkeliHakisitko avustusta taidehankkeellesi?