Vuosaari-Seura tiedottaa 3/2016

0
657

Päivä on pidentynyt ja ensimmäiset kevätkukat kurkistelevat jo maasta. Puutarhurien kädet syyhyävät kuopsuttamaan multaa ja istuttamaan uusia taimia. Haaveiletko Sinäkin hyötykasvien viljelystä tai kesäkukkien kasvattamisesta?

Vuosaari-Seuralla on kaksi viljelypalstaa: yksi Fallpakassa ja toinen Porslahdessa. Fallpakka sijaitsee rauhallisella paikalla Tankovainiontien kupeessa. Porslahden palstat sijaitsevat Porslahden puiston vieressä.

Palstaviljelijän tärkeät päivämäärät

Vanhat palstaviljelijät ovat saaneet palstakirjeen tammikuun lopulla. Kirjeestä löytyvät kaikki palstaviljelijöiden tärkeät päivämäärät. Palstojen maksupäivä oli 29.2.2016. Maksamattomia tai muuten vapautuvia palstoja aletaan vuokrata uudelleen 4.4. alkaen. Palstajonoon kannattaakin ilmoittautua nyt.

Palstojen vuokraus hoituu Meri-Vuosaaren työttömät ry:n kautta, osoite Mustalahdentie 4, 00980 Helsinki, p. 09-3416291 tai sähköpostilla mvtry@kolumbus.fi. Muistathan ilmoittaa, mikäli yhteystietosi muuttuvat.

Palstaviljelijöiden kevään infotilaisuus on 20.4. klo 18.00 Albatrossin seurakuntasalissa. Luennoitsijana on Jan Liesaho Stadin puutarhurista. 23.4. on palsta-alueiden talkoopäivä ja jo ennen näitä 18. ja 19.4. tulee Tertun Taimi ja Kukka myymään tuotteitaan.

Lisätietoa viljelystä saat seuran verkkosivuilta vuosaari.fi > vuosaari-seura > viljelypalstat. Sivuilta löytyvät myös yhteystiedot palstajonoon ilmoittautumisesta. Palstoja vapautuu nyt keväällä joten on hyvät mahdollisuudet päästä viljelemään jo tänä kautena.

Vuosaareen valmisteilla uusi luonnonsuojelualue

Kaupungin ympäristökeskus valmistelee parhaillaan Kallahden matalikon suojelua ja virasto järjesti viime viikolla aiheesta yleisötilaisuuden Viikissä. Rauhoituksen tarkoitus on säilyttää Suomenlahdella harvinainen hiekkapohjainen vedenalainen ekosysteemi sekä maakunnallisesti tärkeä lintujen muutonaikainen ruokailu- ja levähdyspaikka.

Arvokkaimmat vedenalaiset ympäristöt sijaitsevat Kallahden rantaniityn luonnonsuojelualueen molemmin puolin. Viime kesänä tehty selvitys osoitti, että matalikolla on useita uhanalaisia vedenalaisia luontotyyppejä, joista tärkeimmät ovat harvinaiset meriajokasyhteisöt ja näkinpartaisniityt.

Suunnitellun uuden luonnonsuojelualueen rajaus ulottuisi rantaniityn luonnonsuojelualueen pohjoisreunasta Prinssin, Kalliosaarenluodon ja Pihlajaluodon kautta Villinginluodolle asti, palaten Ahvensaaren kautta uimarannan itäpuolelle.

Avoimet ovet ja postikorttinäyttely

Sjökullan torpalla vietetään avoimien ovien päivää palmusunnuntaina 20.3. klo 13–16. Torpalla on Vuosaari-aiheisten postikorttien näyttely. Keräilijä Lea Purhonen on paikalla esittelemässä kokoelmaansa.

Kahviosta voi ostaa pientä suolaista ja makeaa. Myynnissä on myös Vuosaari-aiheisia kirjoja ja Vuosaari-Seuran postikorteja. Kannattaa siis ottaa pikkurahaa taskunpohjalle pistäytyessään torpalle.

Edellinen artikkeliVuosaaren kevään suurimmat haasteet
Seuraava artikkeliOnko Sinulla muistoja Vuosaaresta 50 vuoden takaa?