Vuosaari-Seura tiedottaa 4/2013

0
731

Kevätkokous Sjökullassa

Vuosaari-Seura ry:n kevätkokous pidetään tiistaina 23.4. Sjökullan torpalla (Harbonkatu 10). Ennen jäsenkokousta kello 18.00 esitellään Sjökullaa ja sen käyttömahdollisuuksia. Kello 18.30 alkavassa kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat. Tervetuloa kokoukseen!

Seuran jäsenille on lähetetty sähköpostitse tai postitse kevään jäsenkirje ja kokouskutsu, jossa on mukana toimintakertomuksen lyhennelmä sekä jäsenmaksulomake. Jos et ole saanut jäsenkirjettä  ja tiedät maksaneesi viime vuoden jäsenmaksun, yhteystietosi eivät ehkä ole oikein jäsenrekisterissämme. Ota yhteys jäsenasioista vastaavaan Leena Rautakorpeen: leena.rautakorpi@kolumbus.fi.

Kaavoitusasioita

Viime vuonna kaupunkisuunnittelulautakunnassa hyväksyttiin Keski-Vuosaaren renessanssi -niminen yleissuunnitelma, jossa määriteltiin Keski-Vuosaaren täydennysrakentamisen periaatteet.

Ensimmäisenä laajempana hankkeena on nyt käynnistynyt Punakiventien ympäristöä koskeva kolmen eri asemakaavamuutoksen kokonaisuus. Muutoksissa esitetään asuinrakentamista taloyhtiöiden tonteille sekä myös nykyiselle puistoalueelle.

Vuosaari-Seura on antanut yhdessä Vuosaari-Säätiön kanssa kaupungille lausunnon hankkeen suunnittelun lähtökohdista sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Lausunto on luettavissa Vuosaari.fi-sivuilla.

Palstaviljelijät taas kevätpuuhissa

Vuosaari-Seuran Fallpakan ja Porslahden palstaviljelijöiden keväinen infotilaisuus on Palvelukeskus Albatrossissa keskiviikkona 17.4. alkaen klo 18. Eija Loukoila esitelmöi Kurkimoision kaavoituksen nykytilanteesta ja Eija Keski-Korpela Gardeniasta maakompostoinnista, kateviljelystä sekä kotiloiden ja muurahaisten hävittämisestä.

Perinteiset kevättalkoot pidetään molemmilla palsta-alueilla lauantaina 4.5. Palstoja on taas jonottamassa koko joukko kiinnostuneita tulevia palstaviljelijöitä. Viljelystä kiinnostuneiden kannattaa silti ilmoittaa halukkuudestaan omaan palstaan vuokrausta hoitavalle Meri-Vuosaaren työttömät ry:lle: mvtry@kolumbus.fi.

Kevään ja kesän toimintaa

Vuosaari-Seuran kulttuuriretki keskiviikkona 24.4 lähtee Mosaiikkitorilta klo 12.30 Halosenniemeen ja Villa Kokkoseen Tuusulaan. Varaa retkimaksusi 40 € mukaasi.

Tarinatuvassa tiistaina 14.5. klo 17.30 Sjökullassa tutustutaan vanhoihin perinnekasveihin ja torpan ympäristön luontoon. Liisa Mäki kertoo Rento Akan kaali -kirjastaan, joka kuvailee kuvin, runoin ja päiväkirjamerkinnöin vuoden erään viljelypalstan elämästä. Toivomme paikalle myös vanhojen kasvien asiantuntijoita.

Keskiviikkona 29.5. klo 19 vietetään Sjökullassa jäsenistön kanssa iloista kesäiltaa Suvivirsi Soikoon -tapahtuman jälkeen. Suvivirsi Soi -tilaisuus on Vuotalon edessä klo 18.

Nukketeatterikurssi koululaisille 5.-7.6. toteutetaan nyt toisen kerran ja 7.6. klo 14 on ilmainen teatteriesitys Sjökullan pihalla. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com. Mukaan mahtuu 8-10 kouluikäistä poikaa ja tyttöä. Kurssimaksu on 10 €.

Laulutupa Sjökullassa 11.6. klo 18. Lauletaan vanhoja lastenlauluja ja koululauluja vuosikymmenten takaa sekä muistellaan entisajan laulutuokioita.

Helsinki-päivänä 12.6. tutustutaan Vuosaareen ilmaisella kiertoajelulla klo 12–14. Lippuja saa 10.6. alkaen Vuotalon virastomestareilta.

Juhannusviikolla jäsenillassa 20.6. klo 18 lauletaan juhannuslauluja ja muistellaan vanhoja taikoja ja perinneleikkejä.

Perinteiset Vuosaaren Kesäjuhlat kutsuvat 17.–18.8. taas monipuolisen ohjelman pariin. Vuosaarelaiset yhteisöt voivat ilmoittautua jo ennen kesää Lohikäärmepuiston messutorille: anja.hinkkanen@gmail.com.

Vuosaari-paita sai äskettäin kivasti huomiota Helsingin Sanomissa. Laadukkaita paitoja myydään taas kevään ja kesän tapahtumissa. Uutuutena on myös hieno Vuosaari-aiheinen karttatarjotin hintaan 25 €.

Vuosaari-Seura on Suomen kotiseutuliiton ja Helkan (Helsingin kaupunginosayhdistykset) jäsen. Molempien kattojärjestöjen seminaareihin ja tapahtumiin voivat jäsenemme osallistua. Kannattaa tutustua tarjontaan yhdistysten kotisivuilla.

Edellinen artikkeliToimintakertomus 2012
Seuraava artikkeliSjökulla – torppa, joka pelastui