Vuosaari-Seura tiedottaa 4/2014

0
539

Kaavoitusasioita

Helsingin uusi yleiskaava on suunnitteilla ja yleiskaavan visiota sekä hankkeen nykyvaihetta on esitelty Vuosaari-toimikunnalle. Suunnitelmissa on täydennysrakentamista erityisesti Keski-Vuosaareen sekä Meri-Rastilaan.

Mustavuoren eteläosien rakentaminen on nyt myös jälleen uudelleen esillä. Uusi saaristoraitiotie kulkisi Vuosaaresta Vartiosaaren kautta keskustaan. Suurin hahmoteltu muutos uuden yleiskaavan visiossa verrattuna edelliseen yleiskaavaan koskeekin viheraluemerkinnän poistamista koko Meri-Rastilan ulkoilualueen sekä Ramsinniemen osalta.

Mitään lopullisia päätöksiä yleiskaavan suhteen ei ole kuitenkaan vielä tehty. Yleiskaavaluonnos viedään lautakuntakäsittelyyn loppuvuodesta.
 
Rastilan Karavaanikadulle on nyt käynnistetty asemakaavamuutoshanke. Alueen toimisto- ja hotellikäyttöön varattuja tontteja esitetään muutettavaksi asuinrakentamiseen. Alueelle tulisi asuntoja noin 500 asukkaalle. Kaavamateriaali on esillä Vuotalolla sekä KSV:n verkkosivuilla 16.6. asti.

Rantakiventien koulun tilanne

Vuosaari-Seura on pyytänyt kaupungilta lisätietoja Vuosaaren vanhimman koulun (Rantakiventie 13) kunnosta ja purkusuunnitelmista sekä ollut myös yhteydessä muihin toimijoihin koulun pelastamiseksi ja kunnostamiseksi.

Kansakoulurakennus valmistui lokakuussa 1901. Samalle paikalle vuonna 1891 noussut nykyisen rakennuksen kanssa hyvin samannäköinen, mutta pienempi koulu tuhoutui kokonaan tulipalossa vuoden 1901 toukokuussa. Ensimmäinen opettaja Hilma Lassenius kirjoitti koulun vaiheista myös kirjan Nordsjö-Botby folkskola 1883-1922. Vuonna 1927 ilmestynyt teos on ensimmäinen Vuosaarta käsittelevä kirja.

Uudenmaan rahastolta tukea

Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi toukokuussa Vuosaari-Seuralle apurahan Meri-Rastilan kotikaupunkipolun valmiiksi saattamiseen. Polku julkaistaan Vuosaari.fi-sivuilla vielä tämän vuoden puolella.

Kesän tapahtumia

Nukketeatterikurssin näytös torstaina 5.6. klo 14 Sjökullan torpan (Harbonkatu 14) pihakatsomossa. Vapaa pääsy.

Porvoon kirkkoretkelle tiistaina 10.6. mahtuu vielä mukaan (aikuiset 20 € ja lapset 5 € ). Lähtö Mosaiikkitorilta klo 10 ja paluu klo 14. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com tai tekstiviesti 050 085 0788.

Sjökullassa talkoot niinikään tiistaina 10.6. klo 17–20. Raivataan pois kurtturuusua ym. sekä ideoidaan toimintaa. Talkoolaisille tarjolla pikkupurtavaa.

Helsinki-päivänä 12.6. kaupungin tarjoamat ilmaiset pullakahvit klo 9–11 Sjökullassa hanurimusiikin kera. Helsinki-päivän Vuosaari-kiertoajelu klo 12–14. Lähtö Mosaiikkitorilta. Pääsemme myös satama-alueen sisälle. Kohteina Merimieskirkko, Sofia, Ullaksen puisto, Ison Kallahden puisto, Sjökullan torppa. Paluu Mosaiikkitorille. Ilmaislippujen jako Vuosaari-kiertoajelulle alkaa 3.6. klo 10 Vuotalon infosta ja myös klo 9 kaupungintalon Virkagalleriasta. Lippuja jaossa 25 kpl. Kiertoajelun järjestää Vuosaari-Seura.

Meri-Rasti -iltahartaus ja iltatee sunnuntaina 15.6. klo 17 Sjökullan torpalla. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Vuosaaren seurakunnan kanssa

Pikkujuhannusta vietetään torstaina 19.6. klo 18–19 Sjökullassa. Sakarat yhtyeineen laulattavat, leikittävät ja kertovat juhannusperinteistä koko perheelle. Paikalla buffetti. Vapaa pääsy.

Vuosaaren Kesäjuhlia vietetään jälleen 16.–17.8. Lohikäärmepuiston lauantaiohjelmassa klo 11 alkaen Siina & Taikaradio, Junior House Band ja Krunikka HB -bändit Stina Myllyksen johdolla, lasten eläintarha, poniratsastusta, pomppulinna ym.

Kesäjuhlien messutorilla on taas mukana suuri joukko vuosaarelaisia yhdistyksiä ja yhteisöjä. Tarjolla on vohveleita, makkaraa, arpajaisia ym. Messutorille ilmoittautuminen: anja.hinkkanen@gmail.com. Sunnuntaina ohjelmassa on kansanmusiikkimessu ja Sjökullan torpan tapahtuma.

Taiteiden yönä torstaina 21.8. Sjökullan torpalla on klo 18–20 Metropolia ammattikorkeakoulun nuorten ohjelmaa ja teatteria. Lue elokuun alussa koko ohjelma Vuosaari.fi-nettisivuilta ja Vuosaari-lehdestä.

Edellinen artikkeliUusi yleiskaava Vuosaari-toimikunnan kokouksessa
Seuraava artikkeliPalstaviljelijät saivat uusia kasveja