Vuosaari-Seura tiedottaa 4/2015

0
592

Retki tulivuorten ja jääkausien jäljille Mustavuoreen

Vuosaari-Seura järjestää tiistaina 9.6. luontoretken Mustavuoreen. Noin kolme tuntia kestävän retken vetäjinä toimivat luonnonmaantieteen emeritusprofessori Matti Tikkanen sekä geologi Pasi Heikkilä.

Liikkeelle lähdetään klo 17 bussi 96 päätepysäkin kääntöpaikalta Niinisaarentien ja Porslahdentien risteyksen läheltä. Maastokelpoiset jalkineet ja säänmukainen asustus ovat metsässä tarpeen.

Helsinki-päivä 2015

Kaikkien helsinkiläisten yhteisenä juhlapäivänä Helsinki-päivänä perjantaina 12.6. on jälleen ilmainen aamukahvitarjoilu Sjökullan torpalla (Harbonkatu 14) klo 9–11 hanurimusiikin tahdittamana. Mosaiikkitorilta lähtee klo 12 Tutustu Vuosaareen -bussikiertoajelu Vuosaari-Seuran oppaan johdolla. Ilmaislippuja noin kaksi tuntia kestävälle retkelle on jaossa Vuotalossa ja kaupungintalon Virkagalleriassa. Mukaan pääsee myös ilman lippua, jos tilaa on.

Viljelypalstakatselmus

Sekä Fallpakan että Porslahden viljelypalstoilla suoritetaan 10.6. kaupungin ohjeistama palstojen katselmus. Katselmuspäivänä käydään läpi, että viljely on kunnolla aloitettu ja mahdollinen vähäinen ruohikko leikattu matalaksi sekä käytävän reunukset kunkin palstan kohdalla siistitty. Koska innokkaita viljelijöitä on jonossa useita, on tärkeää että jokainen viljelee ja huoltaa palstaansa sekä omalta osaltaan osallistuu koko alueen yleiseen siisteyteen.

Kummallakin palstalla vietetään entiseen tapaan 29.8. Elopläjäyspäivää. Silloin kahvikupposten lomassa on tilaisuus keskustella toisten palstalaisten kanssa ja kuulostella, mikä tänä kesänä onnistui erittäin hyvin ja mitä ei koskaan enää viljele. Lisätietoa palstaviljelystä löytyy Vuosaari.fi-sivustolta: vuosaari.fi/vuosaari-seura/viljelypalstat.

Jäsenmaksuasiaa

Vuosaari-Seuran jäsenet saivat huhtikuussa seuran kevätkokouskutsun mukana myös vuoden 2015 jäsenmaksulomakkeen. Suurimmalle osalle jäsenistä kokouskutsu tuli sähköpostitse ja osalle jäsenistä vielä perinteisellä postilla. Jos olet kuitenkin epähuomiossa unohtanut maksaa tämän vuoden jäsenmaksun, voit tehdä sen nyt myöhemminkin. Seuran jäsenrekisterin hoitajalle kannattaa myös ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi tai puuttuvan sähköpostiosoitteesi: leena.rautakorpi@kolumbus.fi.

Elokuiset Vuosaaren Kesäjuhlat

Vuosaaren Kesäjuhlia juhlitaan taas 15.–16.8. viikonloppuna. Lohikäärmepuiston päivätapahtumassa lauantaina ovat esiintymässä Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri sekä Vuosaari Junior Big Band Stina Myllyksen johdolla. Kesäjuhlien lauantaisen messutorin klo 10.30–14 paikat ovat vuosaarelaisille yhteisöille ilmaiset. Oma pöytä ja teltta mukaan. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com. Lauantain iltajuhla on tänä vuonna Ravintola Mainingissa ja sunnuntaina on Sjökullassa päivätapahtuma.

Hansaristeilylle Vuosaaresta

Vuosaari-Seura järjestää 19.–23.9. Finnlines Ro-Ro-aluksella Hansaristeilyn Saksanmaalle. Lähtö Vuosaaren satamasta lauantaina klo 17. Sunnuntaina päivä merellä monipuolisen ohjelman parissa rentoutuen. Travemündessa klo 21.30. Yö laivalla. Aamulla tilausbussi vie Hampuriin, jossa satama- ja kaupunkikiertoajelut sekä ostosaikaa. Illallinen Lyypekin keskustassa ja paluu yöksi laivalle. Tiistaina on kiva päivä merellä ja keskiviikkoaamuna saavutaan Vuosaareen.

Hinnat: B-luokka 2 hengen sisähytti 440 €, A-luokka ikkunalla 474 € ja iso 16 neliön hytti parivuoteella 510 €. Mahdollisuus yhden hengen hyttiin alkaen 550 €. Hinta sisältää puolihoidon, ohjelman ja kokopäiväretken Hampuri-Lyypekki. Hampurissa on mahdollisuus myös lisämaksullisiin retkiin.

Hansaristeilylle on jäljellä enää yksi A-luokan ja kaksi B-luokan hyttiä. Ilmoittautumiset 15.6. mennessä: anja.hinkkanen@gmail.com. Saat vastauspostissa sitten tarkemmat ohjeet. Vastuullinen matkan järjestäjä on Kristina Cruises.

Edellinen artikkeliArkeologit tutkivat Rastilan leirintäalueen elämää
Seuraava artikkeliMustavuoren luontopolku päivittyi