Vuosaari-Seura tiedottaa 4/2016

0
558

Kevät keikkuen tulevi. Keskiviikkona 30.3. oli Sjökullan torpalla innokkaita laatikkoviljelijöitä suunnittelemassa yhdessä Lähiöprojektin ja muotoilija Päivi Raivion kanssa Meri-Rastilan torille ja Ison Kallahden puistoon tulevia yhteisöviljelmiä. Torpan ympäristössä hankkeessa mukana ovat Vuosaari-Seuran lisäksi mm. vuosaarelaiset Martta-järjestöt, Kallahden kylä -taloyhtiö, somalivanhempien yhdistys sekä Pro Meri-Rastila -liike. Meri-Rastilan torille Placemaking-hanke tuo näillä näkymin leikkipuiston ja nuorten viljelylaatikot. Ensi vuonna hanketta voidaan mahdollisesti laajentaa niin, että yhteisöjen lisäksi mukaan voivat tulla yksityishenkilöt.

Tulevia tapahtumia

Kirkolla on hauska ja kiinnostava kansanmusiikkikonsertti sunnuntaina 10.4. klo 18. Mukana Helsingin Pelimannit ja Sakarat Laulupelimannit yhtyeineen. Kolehti kerätään yhteisvastuulle lapsi- ja nuorisotyön hyväksi.

Avoimet ovet torpalla sunnuntaina 24.4.2016 klo 13–16. Erkki Ikonen kertoo Suomenlahden kaloista ja kalastuksesta klo 14. Pop up –kahvio on avoinna tilaisuuden ajan.

Vuosaari-Seuran kevätkokous pidetään Sjökullan torpalla tiistaina 26.4. klo 18.30. Ennen kokousta on kakkutarjoilut ja mahdollisuus tutustua kokousaineistoihin. Tervetuloa torpalle siis jo hyvissä ajoin ennen kokousta. Ovet aukeavat klo 17.30.

Jäsenkirje maksulomakkeineen postitetaan 11.4.  Muistathan maksaa jäsenmaksusi. Vain jäsenmaksunsa suorittaneet voivat hyödyntää täysimääräisesti seuran jäsenetuja ja osallistua mm. Helsinki-päivänä 12.6. torpalla vietettäviin puutarhajuhliin.

Vappuna 1.5. on ravintola Mainingin terassilla kello 13 vappulaulajaiset ja päivätanssit Sakaroiden tahdittamana. Toivotaan, että sää suosii!

Vuosaari-Seuran matkalle Berliiniin!

Juhlavuoden kunniaksi Vuosaari-Seura järjestää Vuosaaren satamasta alkavan matkan Berliiniin. Matka toteutetaan 20.–25. syyskuuta. Hinta jäsenille alk. 645 €. Lisää matkasta seuran sivuilta vuosaari.fi tai seuran puheenjohtajalta anja.hinkkanen@gmail.com. Ilmoittautuminen huhtikuun aikana. Matka on varattu 15 hengelle.

Viljelypalstoja jaossa

Vuosaari-Seuran viljelypalsta-alueilla Fallpakassa ja Porslahdessa huhtikuu on tapahtumarikas kuukausi. 4.4. alkoi vapautuvien palstojen uudelleenvuokraus. 18.–19.4. Tertun Taimi ja Kukka tuo lannoitteita, kalkkia, multaa sipuleita yms. Keskiviikkona 20.4. pidetään Infotilaisuus Albatrossin seurakuntasalissa klo 18.00 alkaen. 23.4. kummallakin palstalla vietetään kahvitarjoilun kera talkoopäivää, jolloin siivotaan oman palsta-alueen lisäksi myös lähiympäristö.

Palstalaiset ovat saaneet tammikuussa palstakirjeen, josta selviää kaikki tämän vuoden tapahtumat.

Mikäli mielesi halajaa omaa palstaa, niin paras konsti sen saamiseen on ottaa yhteyttä Meri-Vuosaaren Työttömiin joko puhelimitse 09-3416291 tai sähköpostilla mvtry@kolumbus.fi ja ilmoittautua palstajonoon.

Edellinen artikkeliVuosaari-Seuran matkassa Berliiniin!
Seuraava artikkeliValtuusto hyväksyi Vuosaaren koulujen yhdistämiset