Vuosaari-Seura tiedottaa 5/2012

0
1038

Talkoot seuran Fallpakan ja Porslahden palsta-alueilla sekä Sjökullan torpalla sujuivat kivasti. Kiitos kaikille osallistujille!

Viljelijöille tiedoksi, että rikkinäiset hanojen kahvat ovat työn alla ja korjaantuvat pikapuolin. Palstaviljelytoimikunta muistuttaa lisäksi siitä, että mitään jätteitä ei saa jättää jäteastioiden ulkopuolelle.

Sjökullassa siivoustalkoot jatkuvat myös ensi keskiviikkona 23.5. klo 17-20. Talkoolaisille on tarjolla virvokkeita ja grillimakkaraa.

Jäsenretket Meriharjuun ja Söderskärille

Seuran jäsenille tarkoitettu kävelyretki Uutelan Meriharjuun tehdään tiistaina 29.5. Meriharju on nykyään nuorisoasiainkeskuksen luontotalo. Alun perin paikan nimi oli Villa Nybondas ja se esiintyy lähteissä myös Skatan kartanon nimellä. Oppaana toimii Matti Lipponen.

Selim A. Lindqvistin suunnitteleman suuren huvilan rakennutti kauppaneuvos Gösta Björkenheim vuonna 1910. Jäsenretkellä kuulemme Uutelan varhaisemmasta historiasta sekä Meriharjun luontotalon nykyisestä toiminnasta.

Meriharju

Ennen kaikkea jäsenretki on kuitenkin aikamatka 1950-luvun Uutelaan. Meriharjussa toimi vuosina 1945-1969 Väestöliiton kotisisaropisto. Opistossa nuorena ollut vuosaarelainen Hertta Sirkiä kertoo paikan päällä opistolaisten elämästä 50-luvun puolivälin vaiheilla. Jäsenretken lähtö klo 13 Kahvila Kampelasta, jonne palataan takaisin noin klo 16.

Söderskärin majakka Suomenlahden ulkosaaristossa täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi Vuosaari-Seura tekee lauantaina 9.6. jäsenretken majakkasaarelle. Lähtö klo 11.00 Hiekkajaalanrannasta ja paluu kello 15.30. Perillä Söderskärillä ollaan noin puolitoista tuntia.

Laivamatkojen ja majakkakierroksen hinta on 40 €/henkilö aikuiset ja lapset 20 €/henkilö (7-15 v.). Marival II -laivalla on myös mahdollisuus buffet-ruokailuun 15 €/henkilö. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset 30.6. mennessä: vuosaariseura@vuosaari.fi. Lisätietoja saaren historiasta: www.soderskar.fi.

Suvivirsi soi jälleen

Kesä aloitetaan kuitenkin Vuotalon edessä Suvivirsi 2012 -tapahtumalla 30.5. klo 18, jossa yhteislaulaen kerätään kolehti Haitiin koulurakennushankkeelle. Ilta jatkuu jäsenistön illanvietolla klo 19 Sjökullassa. Luvassa ohjelmaa, kahvio ja makkaran grillausta.

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.6. ovat Sjökullaan tervetulleita puolestaan kuvataiteen harrastajat piirtämään ja maalaamaan. Sunnuntaina on kahvio auki klo 12-16.

Sunnuntaina on Sjökullassa myös yhteislaulutuokio kello 15.30 ja Meri-Rastilan kappelissa alkaa klo 17 yhteinen sunnuntai-illan hetki laulun, iltahartauden ja teepöydän ääressä.

Nukketeatteri- ja ilmaisutaitokurssi lapsille

Vuosaari-Seura järjestää 6.-8.8. Sjökullan torpalla (Harbonkatu 10) 9-12 vuotiaille vuosaarelaisille koululaisille näytelmäkurssin. Päivisin kello 10-14 askarrellaan näytelmähahmoja ja suunnitellaan yhteinen esitys. Leirille otetaan 12 osallistujaa. Omat eväät mukaan. Kurssi on osallistujille ilmainen.

Keskiviikkona 8.8. klo 14 kutsutaan sitten yleisö seuraamaan valmisteltua esitystä, laulamaan, leikkimään ja kuulemaan hauskoja eläinaiheisia runoja. Nukketeatteri TEET ry:n Terhi Rinne toimii kurssin ohjaajana ja Anja Hinkkanen vastaa musiikista.

Sitovat ilmoittautumiset ennen Juhannusta: anja.hinkkanen@netsonic.fi tai 050 085 0788. Ilmoittautuessa anna myös yhteystiedot (sähköpostiosoite tai postiosoite).

Edellinen artikkeliAdressi avoimemman kaupunkisuunnittelun puolesta
Seuraava artikkeliFC Viikingit – FC Hämeenlinna keskiviikkona 30.5.