Vuosaari-Seura tiedottaa 5/2013

0
570

Kesä keikkuen tulevi… Tarinatuvassa tiistaina 14.5. klo 17.30 Sjökullassa tutustutaan vanhoihin perinnekasveihin ja torpan ympäristön luontoon. Liisa Mäki kertoo tuoreesta Rento Akan kaali -kirjastaan.

Keskiviikkona 29.5. laulamme Suvilinnun laulukirjan kesäisiä lauluja kello 18 Vuotalon edustalla Sakarat Laulupelimannien tahdittamana. Suvivirsi Soikoon on Vuosaaren seurakunnan, Vuotalon ja Vuosaari-Seuran yhteinen tempaus.

Vuosaari-Seura kutsuu jäseniään yhteislaulun jälkeen kello 19 Sjökullan torpalle iltaa viettämään. Teatteri Ihme esittää kohtauksia 2.6. ensi-iltaan tulevasta näytelmästään ja Sakarat laulavat. Paikalla on makkaragrilli ja pieni kahvio.

Seura järjestää 6-12 -vuotiaille vuosaarelaisille koululaisille nukketeatterikurssin Sjökullassa 5.-7.6. klo 10-14. Ohjaajana on nukketeatteriohjaaja Terhi Rinne. Mukaan omat eväät. Kurssi päättyy yleisölle avoimeen teatteritapahtumaan perjantaina 7.6. kello 14 Sjökullan pihalla. Kurssilaiset saavat kolme itse valmistamaansa teatterinukkea myös mukaan kotiin. Kurssimaksu 10 € maksetaan paikan päällä. Kurssille mahtuu 8-10 koululaista ja mukaan ehtii vielä. Ilmoittautumiset 31.5. mennessä: Anja Hinkkanen, 0500 850 788, anja.hinkkanen@gmail.com.

Tiistaina 11.6. klo 17.30 – 19 on Sjökullan torpalla Laulutupa, jossa lauletaan vanhoja lasten lauluja ja muistellaan perinneleikkejä. Tervetuloa mukaan!

Helsinki-päivän 12.6. ilmaisella parituntisella Tutustu Vuosaareen -kierroksella käydään kulttuurikeskus Sofiassa ja Merimieskirkossa. Opas-Anja valottaa Vuosaaren historiaa ja nykypäivää. Tilausajo lähtee klo 12 Mosaiikkitorilta. Lippuja saa Vuotalosta ja kaupungintalon Virkagalleriasta.

Keskiviikkona 19.6. kello 18 alkaen on Merimieskirkolla grilli ja sauna kuumana. Kello 19 lauletaan yhteislauluja Vuosaari laulaa -vihosta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Samalla on mahdollisuus tehdä iltakävely Porvarinlahden näköalatorniin.

Torstaina 20.6. vietetään Sjökullan torpalla Pikkujuhannusta. Sakarat Laulupelimannit yhtyeineen esittävät juhannusmusiikkia ja samalla kertaillaan juhannusperinteitä.

Vuosaaren kesäjuhliin lauantaina 17.8. Lohikäärmepuiston tapahtumatorille ovat jo ilmoittautuneet Vuosaaren Lions-klubi, Vuosaari-Seura, Aurinkolahti-seura, Merimieskirkko, Vuosaaren Pienkiinteistöyhdistys ja Sydänyhdistys. Martat paistavat jälleen vohveleita ja Aurinkomartoilla on lapsille mukavaa toimintaa. Vuosaaren VPK tuo paloautonsa tapahtumaan.

Mukana ovat taas Hembölen Kotieläintarha ja pomppulinna. Pääesiintyjämme on Vuosaaren ala-asteen mahtava Junior Big Band Stina Myllyksen johdolla. Sakarat laulavat ja leikittävät lapsia. Kaikille ikäpolville sopii upea Boris Bajacin Marionettinukketeatteri. Kesäjuhlan tapahtumatorille voi vielä ilmoittautua anja.hinkkanen@gmail.com.

Voimalan alueen kaava

Vuosaaren voimalan alueen asemakaavamuutoshanke on käynnistynyt: alueella varaudutaan mahdollisen Vuosaari C -voimalan rakentamiseen. Uuden voimalan olisi tarkoitus käyttää pääasiassa biopolttoainetta eli puuhaketta tai pellettejä. Vuosaari-Seura ja Vuosaari-Säätiö tekivät yhteisen lausunnon voimala-alueen asemakaavamuutoksen suunnittelun lähtökohdista sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Lausunto julkaistiin viime viikon Vuosaari-lehdessä ja on luettavissa myös Vuosaari.fi-sivuilla.

Palstatalkoissa mahtavasti porukkaa

Vuosaari-Seuran viljelypalstoilla Porslahdessa ja Fallpakassa pidettiin talkoot 4.5. Ilma oli kaunis ja osanotto runsasta. Tänä keväänä tilattiin palstalaisten tarpeisiin olkipaaleja. Niitä toimitettiin yhteensä noin 400 paalia kummallekin palstalle.

Porslahteen on saatu vesi jo päälle, mutta Fallpakan jäätynyt kaivo viivyttää kytkentää. Palstatoimikunta muistuttaa viljelijöitä, että mitään jätteitä ei saa jättää jäteastioiden ulkopuolelle. Palstoilla suoritetaan 4.6. tarkastus, jolloin viljelyn pitää olla selvästi aloitettu ja rikkakasvit korjattu pois.

Edellinen artikkeliLausunto Vuosaaren voimalaitosalueen asemakaavan muutoksen suunnittelun lähtökohdista
Seuraava artikkeliPuistozumbaa kesäkuussa Puotilassa