Vuosaari-Seura tiedottaa 5/2014

0
490

Kivan helteinen kesä on nyt ohi ja virkistävät syystuulet puhaltavat taas jo Vuosaaressakin.

Vuosaaren kesäjuhlat onnistuivat loistavasti ilmojenkin puolesta ja väkeä riitti tilaisuuksiin upeasti. Suuri kiitos kaikille: niin esiintyjille, yhteistyökumppaneille kuin messutorinkin osallistujille ja aivan erityisesti kaikille tapahtumiin osallistuneille vuosaarelaisille. Ensi vuonna on viikonloppuna 15.–16.8. tarkoitus saada vuosaarelaiset jälleen tuhatmäärin liikkeelle.

Taiteiden yön tapahtumia valmisteltiin yhteistyötahojen kanssa pitkin kevättä ja jokaisessa kohteessa oli mahtava tunnelma. Ilotulitus kruunasi elokuisen illan. Kiitos erityisesti Sjökullassa esiintyneille Metropolia ammattikorkeakoulun näyttämötaiteen mainioille opiskelijoille.

Palstaviljelmillä valmistaudutaan syksyyn

Vuosaari-Seuran Fallpakan ja Porslahden viljelypalstojen perinteinen Elopläjäys onnistui hienosti ja palstoilla aletaan jo hiljalleen tehdä syystöitä. Uusille ja tuleville palstaviljelijöille muistutukseksi: palstan saa ainoastaan asettumalla palstajonoon. Tällä hetkellä Fallpakassa ja Porslahdessa on yhteensä noin 60 palstan odottajaa. Jonoon ilmoittaudutaan vuokrausta hallinnoivalle Meri-Vuosaaren työttömät ry:lle: mvtry@kolumbus.fi.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2014

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä 12.–14.9. vietetään nyt myös Vuosaaressa. Päivien vuositeemana on tänä vuonna Näkymätön kulttuuriympäristö.

Vuosaari-Seuran järjestämä Näkymätön Vuosaari -kävelyretki lähtee lauantaina 13.9. Kahvila Kampelasta (Uutelantie 1) klo 13. Retkellä tutustutaan muutamiin keskeisiin mutta näkymättöminä vähemmän tunnettuihin Vuosaaren vanhemman historian maisemiin.

Myös eri paikkoihin liittyvät fiktiiviset kertomukset ovat osaltaan näkymätöntä kulttuuriympäristöä. Vuosaaren ala-asteen oppilas Iiris Toivokainen kirjoitti viime vuonna koulutehtävänään Sjökullan torppaan liittyvän tarinan, joka luetaan Sjökullassa (Harbonkatu 14) sunnuntaina 14.9. klo 14. Torpalla on avoimet ovet klo 13–15 ja Vuosaari-paitoja sekä vuosaariaiheisia kirjoja on taas myynnissä.

Itä-Helsingin kulttuuriviikot

Lokakuussa alkavat taas Itä-Helsingin kulttuuriviikot nyt jo 30. kerran. Stoassa on 10.10. Aleksin Syyssoitto kansantanssinäytöksineen ja 12.10. yleisölle ilmainen Kansalaisjuhla. Ohjelma löytyy kulttuuriviikkojen Facebook-sivuilta sekä Stoan verkkosivuilta.

Vuotalossa toteutetaan suosittu Kuorojen klubi 18.10. ja samana päivänä Kauppakeskus Columbuksen järjestöjen torille klo 11–14 odotetaan taas vuosaarelaisyhdistyksiä jakamaan tietoa toiminnastaan. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com.

Edellinen artikkeliLuontojärjestöiltä esitys Helsingin arvometsien säilyttämiseksi
Seuraava artikkeliElämäntarinaa kirjoittamaan -kurssilla Stoassa vielä tilaa