Vuosaari-Seura tiedottaa 5/2015

0
653

Vuosaaren kesäjuhlat tulevat taas

Elokuun nyt saavuttua on odotettu jälleen perinteisiä Vuosaaren kesäjuhlia. Lauantaina 15.8. klo 11 meillä on ilo nähdä ja kuulla Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri Lohikäärmepuistossa (Satamasaarentie 3). Liikuntakeskus Fressi liikuttaa klo 12–13 välillä lapsia ja aikuisia ja klo 13 alkaa vuosaarelaisten lasten ja nuorten mahtava Vuosaari Junior Big Band -konsertti Stina Myllyksen johdolla.

Lohikäärmepuiston täyttää taas vuosaarelaisten yhdistysten värikäs messutori: martat paistavat vohveleita, lionsklubilaiset grillaavat makkaraa jne. Hembölen kotieläintarha tuo lampaat, possut ja kanat lasten rapsuteltaviksi. Pomppulinna on puistossa mukana kuten ennenkin ja arpoja, popcornia ja metrilakua on myynnissä.

Myös nykytaideorganisaatio Checkpoint Helsinki on tänä vuonna mukana Vuosaaren kesäjuhlilla. Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset -nykytaideteoksen muoto on Vuosaaressa järjestettävä kävelykierros. Torontolaisen Mammalian Diving Reflex -kollektiivin teoksen suunnittelijoina ovat lapset itse eli 10–11-vuotiaat lapset ovat tutustuneet Vuosaareen ja sen toimijoihin – yrityksiin, palveluihin, ihmisiin – ja suunnitelleet näkemänsä pohjalta kartan sekä kävelykierroksen, jolle yleisö voi osallistua.

Lauantaina klo 11 ja klo 15 järjestettävät kävelykierrokset lähtevät Kallahden nuorisotalolta (Pohjavedenkatu 5) ja päättyvät Lohikäärmepuistoon Checkpoint Helsingin tapahtumapisteelle. Ilmoittauduthan kävelykierroksille etukäteen 14.8. mennessä sähköpostitse: info@checkpointhelsinki.org tai puhelimitse: 045 1400 405. Tapahtumapisteellä klo 11–18 on ohjelmassa on muun muassa tekstiiligraffitityöpaja sekä musiikkiesitykset Mc Hugolta ja Bizzyiamilta.

Lauantaina illalla on Ravintola Mainingissa (Kallvikinniementie 1) aikuisille tarjolla grilliherkkuja ja The Old Farts -yhtye soittaa jazz- ja blueshenkistä musiikkia alkaen klo 19. Kello 20 julkistetaan Vuosaaren Veikko 2015.

Sunnuntain 16.8. juhlaohjelmassa on kansanmusiikkimessu klo 11 Vuosaaren kirkolla. Kansallispukuiset Sakarat yhtyeineen laulattavat Anna-Mari Kaskisen sanoittamien suomalaisiin kansansävelmiin laaditun messukokonaisuuden.

Sunnuntai-iltapäivänä Sjökullan torpalla (Harbonkatu 14) kahvio ja putiikki ovat auki klo 13–15. Torpalla esitellään uutta Meri-Rastilan kotikaupunkipolkua klo 14. Ulkoilusta kiinnostuneilla on mahdollisuus lähteä opastetulle Vuosaari-vaellukselle Sjökullasta Ramsinniemeen klo 14.30. Parituntisella kävelyllä tutustutaan Vuosaaren historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Avustajia etsitään tv-sarjan kuvauksiin

Tuotantoyhtiö Moskito Television kuvaa toimistorakennuksessa Vuosaaren satamassa Mustat Lesket tv-sarjan toista kautta perjantaina 21.8. ja etsii nyt Vuosaari-Seuran kautta kuvauksiin avustaviksi taustanäyttelijöiksi naisia ja miehiä ikäryhmässä 30–60. Avustajat esittäisivät taloustoimittajia ja kuvaajia. Toimittajalle tai kuvaajalle sopiva vaatetus pyydetään etsimään omasta vaatekaapista (toiveena on business casual: siistiä ja ei-kirkkaita värejä). Kuvaus tapahtuu iltapäivästä tai alkuillasta ja siihen kuluu noin kolme tuntia.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: katri.aksola@moskito.fi ja liitä mukaan tuore kokovartalo- ja kasvokuva. Moskito kutsuu sitten valitut henkilöt kuvauksiin ja ohjeistaa heidät. Taustanäyttelijöiksi tulevat kartuttavat Vuosaari-Seuran toimintaa 15€/hlö. Mainitse yhteydenotossasi olevasi Vuosaari-Seuran jäsen tai liittyväsi samalla seuraan.

Edellinen artikkeliSuuria muutoksia Vuosaaren bussilinjoilla
Seuraava artikkeliIltapäivähypyt Vuosaaressa