Vuosaari-Seura tiedottaa 6/2012

0
541

Sjökullan torppa ja nukketeatterikurssi

Kesäkausi avattiin 30.5. Sjökullassa puutarhajuhlien riemukkaissa merkeissä. Torpan alueelle on nyt kuitenkin jouduttu laittamaan kylttejä piha-alueesta, koska pihapiiristä on toistuvasti kaivettu ylös ja viety pois vanhoja kasveja.

Vuosaari-Seuran jäsenistö on kiitettävästi ahkeroinut talkoiden merkeissä Sjökullan alueen hyväksi. Myöhemmin torppaa vuokrataan käyttöön myös muille.

Yhteislaulutilaisuudet Sjökullassa (Harbonkatu 10) ovat sunnuntaina 3.6. sekä 1.7. klo 15.30. Pysäköinti Harbonkadun varteen.

Koululaisten nukketeatterikurssille 6.- 8.8. mahtuu vielä näyttelemisestä ja askartelusta kiinnostuneita vuosaarelaisnuoria. Ilmoittautumiset Anja Hinkkaselle: anja.hinkkanen@gmail.com tai 050 085 0788.

Söderskärin majakalle

Vuosaari-Seuran jäsenretki Söderskärin majakalle tehdään lauantaina 9.6. Mukaan jo ilmoittautuneet voivat tulla suoraan Marival II –laivan laiturille Hiekkajaalanrantaan varttia vaille 11. Jäljellä olevia vapaita paikkoja voi vielä tiedustella suoraan Söderskärin majakalta, yhteystiedot: www.soderskar.fi.

Helsinki-päivä Vuosaaressa

Seura järjestää Helsinki-päivänä 12.6. teemalla ”Vuosaari 200 vuotta juhlivan pääkaupungin  nuorin tytär” kiertoajelun tilausbussilla klo 12-14. Lähtö on Mosaiikkitorilta. Tutustutaan Kulttuurikeskus Sofian taidenäyttelyihin, Vuosaaren historiaan ja nykypäivään Anja Hinkkasen opastuksella sekä lopuksi käydään merimieskirkossa, jossa on mahdollisuus kahvitteluun. Ilmaisliput ovat jaossa Vuotalon infossa ja kaupungintalon Virkagallerian virastomestareilla. Mukaan mahtuu 49 henkeä.

Helsinki-päivänä on myös mahdollisuus vaeltaa Vuosaaren huipulle. Kokoontuminen klo 10 pohjoisella ostoskeskuksella. Oppaana Pauli Saloranta. Vapaa pääsy.

Santahaminaan

Jäsenretki Santahaminan luontoalueelle tehdään torstaina 14.6. alkaen kello 17. Oppaana Jarmo Nieminen. Koska Santahaminaan tarvitaan kulkulupa, ilmoittautuminen 7.6. mennessä Tiina Sillgrenille: tuisku100@gmail.com tai tekstiviesti 040 517 8332. Ilmoittautuneet (max 15) saavat tarkemmat ohjeet. Retkellä kävellään metsässä, jalkineet ja vaatetus sään mukaan.

Kesäjuhlat elokuussa

Vuosaaren Kesäjuhlat vietetään lauantaina 18.8. klo 11-15 Lohikäärmepuistossa. Esiintymässä ovat Sakarat, Pikkukakkosen Siina ja Taikaradio sekä Nukketeatteri Helmi esityksellään Äkäpussi ja Vesihiisi. Hembölen kotieläintarha tuo suloiset rapsutettavat eläimet sekä ponin ja aasin ratsastusta varten. Vuosaari-Seura järjestää taas arpajaiset, joissa jokainen arpa voittaa.

Partiolaiset, Martat vohveliherkkuineen, Lions-järjestöt, MLL, Näppärät ym. ovat jo ilmoittautuneet kesäjuhlien messutorille. Vielä ehtii ilmoittautua tapahtumaan mukaan: anja.hinkkanen@gmail.com tai 050 085 0788.

Lauantain iltajuhlaa vietetään Rastilan kartanolla texmex-herkkujen ja Saseka House Bandin viihdemusiikin parissa. Vuosaaren Vuokko tai Veikko saa kunniakirjansa.

Sunnuntaina 19.8. on vuorossa kello 11 kansanlaulumessu kirkossa Sakaroitten kansallispukuisen ryhmän vastatessa musiikista. Iltapäivällä vaelletaan Vuosaari-Seuran oppaiden johdolla Sjökullan torpalta Skataan ja kuullaan tarinoita historiasta ja nykypäivästä.

Palstaviljelyasioita

Seuran Porslahden ja Fallpakan viljelypalstoilla on palstakatselmus maanantaina 4.6. Silloin pitäisi olla viljely aloitettu palstoilla. Heille, jotka eivät ole aloittaneet lainkaan, lähetetään huomautuskirje.

Palstaviljelijät ovat toivoneet Vuosaari.fi-sivuille omaa viljelyaiheista keskustelualuetta. Kesän alkamisen kunniaksi sivuilta löytyykin nyt viljelijöiden oma palstaviljelyfoorumi. Keskustelualueelle on suora linkki myös sivuston oikeassa ylälaidassa Vuosaari NYT -osiossa.

Vuosaari-Seuran hallitus toivottaa kaikille kaunista ja leppoisaa kesää!

Edellinen artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 6/2012
Seuraava artikkeliHelsingin Latu aloittaa talviuintitoiminnan Rastilassa