Vuosaari-Seura tiedottaa 6/2014

0
578

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietettiin ensimmäistä kertaa myös Vuosaaressa syyskuun loppupuolella. Vuosaari-Seuran järjestämissä tapahtumissa oli useita kymmeniä osallistujia: Näkymätön kulttuuriympäristö -vuositeeman kirjo ulottui uusimmasta keskiaikatutkimuksesta ja kadonneista rakennuksista kiehtovaan seikkailukertomukseen.

Palstaviljelyuutisia

Vuosaari-Seura on uusinut kaupungin kanssa Porslahden ja Fallpakan viljelypalstojen sopimukset vuoteen 2018 asti. HSY katkaisee kesäveden viikolla 40 ja jäteastiat poistuvat alueilta viikolla 42. Seuran viljelypalstatoimikunta haluaa muistuttaa, että tämän jälkeen kaikkinainen maatumattomien roskien säilytys kevääseen saakka tulee tapahtua omalla palstalla, josta ne kevään talkoopäivänä voi siirtää alueille tilatuille jätelavoille. Fallpakassa on aloitettu käytävien huonokuntoisten rajatolppien uusinta. Puolet alueesta on jo hoidettu ja loppu hoitunee ensi viikolla.

Kaavoitusasioita

Helsingin uutta yleiskaavahanketta käsiteltiin äskettäin Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n järjestämässä Pikseli-Helsinki? -seminaarissa Annantalolla. Yleiskaava ohjaa tulevaa asemakaavoitusta ja sen merkitys Vuosaaren suunnittelulle tulevaisuudessa on merkittävä. Luonnos on menossa lautakuntakäsittelyyn marraskuun lopulla.

Uuden yleiskaavan merkintätapa poikkeaa ratkaisevasti nykyisestä yleiskaavasta: pääkartta tulee olemaan yleispiirteinen ja näyttää eräänlaiselta pikselikartalta. Eri toimintoihin esitettävät aluevaraukset muodostuvat 100×100 metrin kokoisista ruuduista ja kutakin aluekokonaisuutta koskee vain yksi merkintä, mutta vierekkäiset ruudut vaikuttavat toisiinsa. Eroa kerrostalo- ja pientaloalueiden välillä ei yleiskaavassa enää tehdä, mutta nykyiset osayleiskaavat jäävät edelleen voimaan. Oikeusvaikutteista pääkarttaa täydentävät teemakartat.

Syksy on täynnä tapahtumia

Lauantaina 11.10. Sjökullan torpan (Harbonkatu 14) kahvio ja putiikki ovat avoinna klo 12–14. Kello 14 alkaa kävelyretki rantoja myöten Kortlahteen osana tulevaa uutta Meri-Rastilan kotikaupunkipolkua.

Vuosaari-Seura on Itä-Helsingin Kulttuuriviikkojen jäsenjärjestö ja Stoassa juhlitaan sunnuntaina 12.10. klo 14 alkaen. Juniorjouset, Helsingin Lauluveljet, Vapaan Tanssikoulun pojat ja Sakarat tarjoavat viihdyttävää ohjelmaa. Kaupungin tervehdyksen esittää kulttuurijohtaja Stuba Nikula. Kulttuuriviikkojen 30-vuotisjuhlan tuottaa ja juontaa Anja Hinkkanen. Väliajan jälkeen on tilaisuus nähdä ilmaiseksi Seurasaaren Kansantanssijoiden Helsingin historiasta kertova tanssillinen kuvaelma kaupunginmuseon Jere Jäppisen juontamana.

Vantaalle Pyhän Laurin kirkkoon 14.10. tehtävä kulttuuriretki täyttyi jo ennakkoon. Muistutuksena ilmoittautuneille, että lähtö on klo 13 Mosaiikkitorilta.

Syksyisiä yhteislauluja lauletaan Anjan hanurin säestämänä keskiviikkona 15.10 klo 13 Albatrossin seurakuntasalissa.

Lauantaina 18.10. Kauppakeskus Columbuksessa klo 11–14 järjestöjen kulttuuritorilla ovat mukana monet yhdistykset jakamassa tietoa. Vuosaari-Seuran pöydässä on arpajaiset ja myynnissä on kirjoja, Vuosaari-paitoja sekä vanhoja karttoja.

Lauantaina 18.10. toteutetaan Vuotalossa toivottu Kuorojen klubi. Viihteellisessä illassa ovat mukana Puotin Laulu, Tuplaweljet, Discantus-sisters, Uusi Laulu, Vuo-Veikot ja Sakarat yhtyeineen. Yleisö pääsee laulamaan mukaan. Liput 10 € Lippupalvelusta.

Sunnuntaina 19.10. on Sjökullassa klo 14 iltapäivämatinea. Kirjailija Kaiho Nieminen kertoo kirjailijan työstään. Runoja aikuisille esittää Eelis Lajunen pian ilmestyvästä teoksestaan. Tunnelmallista hanurimusiikkia kuullaan Anja Hinkkasen soittamana.

Perjantaina 24.10. klo 18 on rytmisen musiikin ilta Vuotalossa. Nuorissa itää -konsertin tuottavat Pop & Jazz Konservatorio ja Vuosaaren musiikkikoulu. Vapaa pääsy.

Lauantaina 25.10. klo 13 Vuotalon galleriassa esiintyvät Vuosaaren musiikkikoulun nuoret pianistit flyygelin ääressä.

Maanantaina 27.10. klo 9.30 ja 10.20 alkaviin ilmaisiin nukketeatterinäytöksiin saavat päiväkodit kutsun. Musta kana ja valkoinen kana -esitykseen ovat myös seniori-ikäiset tervetulleita.

Joulumyyjäisiin Columbuksessa lauantaina 13.12. klo 11–15 on seuran jäsenille jäljellä vielä viisi paikkaa. Oma pöytä mukaan. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com.

Edellinen artikkeliLausunto Helsingin uudesta yleiskaavahankkeesta
Seuraava artikkeliLausunto asukasosallisuuden avustuskriteereistä