Vuosaari-Seura tiedottaa 6/2015

0
542

Kiitos vuosaarelaiset osallistumisesta Vuosaaren kesäjuhlille! Kiitos myös kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille ja yhteisöille. Seuraavan kerran yhdistyksillä on tilaisuus jakaa tietoa toiminnastaan ja tavata asukkaita lauantaina 17.10. klo 11–14 Kauppakeskus Columbuksessa. Ilmoittautuminen paikkojen jakoa varten: anja.hinkkanen@gmail.com. Samana lauantaina tehdään myös Vartiokylänlahti-vaellus yhteistyössä Puotila-Seuran kanssa klo 13.30–16. Kohteena ovat Vartiokylänlahden kartanot ja linnavuori.

Lokakuussa alkavat Itä-Helsingin Kulttuuriviikot. Merimieskirkossa on sunnuntaina 18.10. klo 16 runo- ja musiikkimatinea otsikolla Punaiset lumpeet ja ranskalaiset korot. Esiintyjinä kirjailija Eelis Lajunen ja Sakarat Laulupelimannit. Viikonloppuna 23.–24.10. Vuotalo tarjoaa Vuosaaren musiikkikoulun nuorta energiaa ja vuosaarelaisille jo tutun Metropolia ammattikorkeakoulun klubi-illan. Joulumyyjäisiin Columbuksessa 12.12. Vuosaari-Seuran jäsenille on vielä kymmenkunta paikkaa jäljellä.

Luonnonsuojelualueet lisääntyvät Vuosaaressa

Helsingin ympäristökeskus valmistelee parhaillaan uutta luonnonsuojeluohjelmaa vuosiksi 2015–2024. Samalla on laadittu uutta metsäverkostoselvitystä. Ympäristökeskus esittää Vuosaareen useita uusia verrattain suuria luonnonsuojelualueita sekä monien entisten alueiden täydennyksiä. Viraston ehdotus oli äskettäin lausuntokierroksella ja myös Vuosaari-Seura on antanut kannanottonsa asiasta yhdessä Vuosaari-Säätiön ja Vuosaari-toimikunnan kanssa. Lausunto on luettavissa Vuosaari.fi-sivustolla.

Elopläjäys!

Vapautuvien viljelypalstojen jonojen suhteen on jonoja kahtena kesänä saatu hyvin purettua, joten ensi kesänä on uusilla viljelijöillä hyvä mahdollisuus päästä viljelemään omaa palstaa. Palstoja vuokrataan ainoastaan jonossa jo oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Uudet ilmoittautumiset: mvtry@kolumbus.fi.

Porslahden ja Fallpakan viljelypalstoilla vietetään perinteistä Elopläjäyspäivää lauantaina 29.8. alkaen klo 12. Mikäli tänä kesänä kaikesta alkukesän kylmyydestä huolimatta jonkin viljeltävän sato on onnistunut yli oman tarpeen, sitä on nyt tarjolla Elopläjäyksessä, jossa palstalaisilla on tilaisuus vaihtaa, antaa tai myydä pikkurahalla liikatuotantoaan.

Elopläjäys on myös mainio tilaisuus tutustua toisiin viljelijöihin, vaihtaa ajatuksia viljeltävistä tuotteista, kuulla sekä laittaa kiertoon kokemiaan hyviä viljelyohjeita ja ennen kaikkea nauttia kupponen pari kahvia siinä jutustelun lomassa. Entiseen tapaan kahvikuppilamme ovat auki klo 12–14. Tarjoamme kahvia ja jotakin siihen kastettavaa. Kaikki viljelijät joukolla mukaan!

 

Edellinen artikkeliVuosaaresta kehitetään kaupunkimatkailukohdetta
Seuraava artikkeliIson Kallahden rantaan suunnitteilla koulutuskeskus