Vuosaari-Seura tiedottaa 7/2012

0
730

Vuosaaren kesäjuhlat ovat pian taas täällä

Vuosaari-Seuran järjestämiä perinteisiä Vuosaaren kesäjuhlia vietetään taas 18.-19. elokuuta eri puolilla kaupunginosaa. Luvassa on nukketeatteria, pomppulinnaa, kotieläimiä, vuosaarelaisten yhdistysten messutoria, arpajaisia, Vuosaaren Veikon 2012 julkistaminen, paikallishistoriaa sekä erityisesti monenlaista musiikkia kaikenikäisille.

Siina ja Taikaradio

Siina Hirvonen on tuttu Pikku Kakkosesssakin lastenmusiikkia esittävästä yhtyeestään Siina ja Taikaradio, jonka ohjelmistoon kuuluu leikittävää ja laulettavaa lastenmusiikkia joka lähtöön. Lastenkonsertit vievät kuulijansa tuttujen ja vähän uudempienkin laululeikkien sävelin erilaisiin musiikkimaailman seikkailuihin, mm. aarteenetsinnästä viidakkoseikkailuun tai Piippolan vaarin luona vierailusta metsän juhliin.

Äkäpussi ja Vesihiisi

Monet muistavat Teija Muurisen mainion nukketeatteri Helmen edellistenkin vuosien kesäjuhlilta. Tänä kesänä on vuorossa Teatteri Helmen Äkäpussi ja Vesihiisi -esitys. Näytelmä vallaton on yhdistelmä Shakespearen komediaa ja kansansatua nukketeatterille sovitettuna.

Esityksessä yhdistyvät William Shakespearen klassikkokomedia Kuinka äkäpussi kesytetään (The Taming of the Shrew, 1594) sekä vanha suomalainen kansantarina vesihiidestä.

Teksti on sovitettu kävelevälle näyttämölle (Walking Stage), joka on englantilaista nukketeatteriperinnettä 1600-luvulta. Esitys sopii kaikille yli 3-vuotiaille.

Elokuisia lauluja ja muuta mukavaa

Päivi Mäkinen on harvinaisen monipuolinen laulaja ja näyttelijä, joka on esiintynyt lukuisten eri kaupunginteattereiden lavoilla sekä myös Sirkus Finlandian areenalla. Mäkisellä on ollut myös aivan oma Salonki-Teatteri. Laulajana Päivi Mäkinen on tullut tunnetuksi Charles Chaplinin musiikin, sota-ajan laulujen ja aivan erityisesti Edith Piafin chansonien tulkitsijana.

Mukana tapahtumissa ovat myös perinteinen ja riemukas Sakarat laulupelimannit, Hembölen kiertävä kotieläinpiha sekä tietysti vuosaarelainen Saseka Houseband, joka tahdittaa iltaa Rastilan kartanolla.

Vuosaari-Seuran pöydän äärelle lauantaina 18.8. Lohikäärmepuistoon olisi tarvetta muutamalle seuran jäsenelle: osallistujat saavat mukaansa hienon Vuosaari-paidan. Ilmoittautumiset: anja.hinkkanen@gmail.com, 0500 850 788.

Tapahtuman A3-kokoinen mainos ja tarkempi ohjelma on nyt myös luettavissa ja tulostettavissa vapaasti levitettäväksi pdf-muodossa Vuosaari.fi-sivuilla: Vuosaaren kesäjuhlat 2012.

Vuosaarelaisille on kesäjuhlien lisäksi tarjolla elokuussa myös kivasti kesäteatteria: Vuosaaren kesäteatterin Melkein kultainen vasikka saa ensi-iltansa 10.8. Villa Lill Kallvikissa ja Teatteri Ihmeen Hiirenloukku Vuotalossa 11.8.

Edellinen artikkeliHelsingin metsien kääpäselvitys julkaistu
Seuraava artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 8/2012