Vuosaari-Seura tiedottaa 7/2013

0
549

Syksyä kohti hiljalleen

Lämmin kiitos vielä onnistuneista Vuosaaren kesäjuhlista kaikille yhdistyksille, yhteisöille ja ennen kaikkea esiintyjille sekä kaikille tapahtumiin osallistuneille vuosaarelaisille.

Perinteinen kansanmusiikkimessu 18.8. veti kirkon täyteen laulamaan Anna-Mari Kaskisen sanoittamia suomalaisia kansanlauluja. Vuosaari-vaellus veti niin ennätysmäisen yleisön, että uusimme sen lauantaina 5.10. klo 13. Onnea myös Vuosaaren Vuokko 2013, Riina Dursun. Joulupolku Kampelasta Uutelaan toteutuu jälleen 8.12.

Järjestöt ja vuosaarelaiset valtuutetut ja luottamushenkilöt ovat mukana Järjestöjen torilla 12.10. klo 11-14 kauppakeskus Columbuksessa. Vuosaari-Seuran joulumyyjäisiin lauantaina 7.12. klo 11-15 Columbuksessa on jäsenistölle vielä vapaana kymmenkunta paikkaa. Ilmoittautumiset molempiin: anja.hinkkanen@gmail.com.

Vuosaari-Seura ry:n syyskokous on tiistaina 29.10. klo 18 Sjökullan torpalla. Sjökullaan on kesän aikana saatu sähköt ja vesi. Torpan pihalla kesällä pidetyissä lauantaitalkoissa on raivattu tontille levinnyttä haitallista kurtturuusualaa ensi kesää varten vaikkapa pienimuotoiseen viljelyyn. Runsaat kiitokset kaikille talkoisiin kesähelteillä osallistuneille jäsenille!

Sjökulla on myös asukastalo eli paikka on vuosaarelaisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden vuokrattavissa kokous- ja tapahtumakäyttöön. Seuran jäsenet voivat vuokrata paikkaa huomattavalla alennuksella. Tiedustelut: petri.lahtinen@welho.com.

Elopläjäyspäivä onnistui Fallpakassa

Vuosaari-Seuran Fallpakan palstaviljelyalueella vietettiin 24.8. jo toisen kerran Elopläjäyspäivää. Palstalaisia oli runsaasti mukana kahvittelemassa ja maistelemassa portulakkakeittoa sekä mangoldikääryleitä. Liikatuotanto vaihtoi omistajaa. Elopläjäyspäivä vakiintuneekin jokasyksyiseksi tapahtumaksi.

Fallpakkaan tuotiin runsaasti lehtipuuhaketta palstojen käytäville ja marjapensaitten juurille levitettäväksi sekä hiekkalaatikkojen vaihtohiekkaa ja kivituhkaa. Jo kevättalkoiden aikana alueelle tuotiin 150 olkipaalia. Tulevana keväänä Fallpakan keskusaukiolle tulee puutarhan taimimyynti. Tästä on alustavasti neuvoteltu, kun palstalaisten kiinnostus asiaan varmistui.

Porslahden ja Fallpakan kasvimailla ovat hiljalleen taas alkaneet syystyöt. Porslahdessa on omaa palstaa jonottamassa 40 ja Fallpakassa 15 tulevaa innokasta palstaviljelijää. Fallpakassa aloitti tänä vuonna 25 uutta viljelijää, joten jonoon kannattaa ilmoittautua.

Kallahdenniemen hoitosuunnitelman luonnos

Rakennusviraston Kallahdenniemen alueelle laatima hoito- ja kehittämissuunnitelma on edennyt luonnosvaiheeseen ja esitellään avoimessa asukastilaisuudessa keskiviikkona 18.9. klo 18 Kallahden peruskoulun auditoriossa (Kallvikinniementie 1). Suunnitelmiin voi tutustua ja suunnittelijat ovat paikalla klo 17.30 lähtien.

Suunnitelmaluonnokseen voi tutustua ajalla 9.9.-30.9. myös Vuotalon aulan ilmoitustaululla sekä viraston nettisivujen kautta: www.hkr.hel.fi/suunnitelmat. Aineisto tulee verkkoon esille viimeistään 9.9.

Edellinen artikkeliVuosaari-toimikunta aloitti syyskautensa
Seuraava artikkeliVuosaari-toimikunta sai tietoiskun kaavahankkeista