Vuosaari-Seura tiedottaa 7/2015

0
529

Vuosaari-Seuran laivaretki Saksanmaalle syyskuun lopulla onnistui hyvin. Tuttavuuksia solmittiin ja nautittiin Kristina Cruisesin monipuolisesta ohjelmasta sekä runsaista herkkupöydistä. Suuri elämys oli myös nähdä kaunis saaristomme mereltä ja oman satamamme toimintaa.

Ajankohtaisia kaavoitusasioita

Helsingin uusi yleiskaavaehdotus on nyt menossa kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn. Yleiskaavaehdotuksessa on edelleen mukana Vuosaari-Seuran lausunnossaan arvostelema esitys Ramsinniemen muuttamisesta kerrostaloalueeksi. Nyt myös Rastilan kartanon ympäristöön esitetään uutta mittavaa kerrostalovaltaista rakentamista ja leirintäalue siirrettäisiin Uutelan ulkoilualueelle, josta sille raivattaisiin paikka.

Meri-Rastilan poikkeuksellisen mittava ja laaja täydennysrakentamishanke on edennyt tarkempaan suunnitteluvaiheeseen. Uutta rakentamista esitetään puisto- ja luontoalueille sekä metroaseman, ostoskeskuksen ja torin ympäristöön ja myös asuintonteille nykyisten rakennusten lomaan.

Hankkeesta on verkossa lokakuun loppuun asti kaupunkisuunnitteluviraston karttakysely: kerrokantasi.hel.fi/meri-rastila. Alustavan suunnitelman ja saadun palautteen pohjalta virasto laatii kaavaluonnoksen, jonka on tarkoitus tulla nähtäville vuodenvaihteessa 2015–2016.

Viljelypalstauutisia

Vuosaari-Seuran palstatoimikunta kehottaa viljelijöitä tekemään palstoillaan syystyöt. Viljelyn aloittaminen keväällä helpottuu siten huomattavasti. Nyt on jo luvattu kylmeneviä ilmoja, joten alkaa olla sopiva aika laittaa mahdolliset talvivalkosipulit maahan.

Porslahdessa vesi on jo katkaistu ja Fallpakassa vedentulo lakkaa tällä viikolla. Jäteroskalaatikot poistuvat lokakuun puolen välin vaiheilla. Viljelypalstajono lyhenee syksyllä, joten palstasta haaveilevan kannattaa rohkeasti ilmoittautua jonotuslistalle: mvtry@kolumbus.fi.

Lokakuu on kulttuurikuu

Columbuksessa lauantaina 17.10. järjestettävä Järjestöjen kulttuuritori kello 11–14 kokoaa paikallisia yhdistyksiä esittelemään toimintaansa. Tyylikkäitä Vuosaari-paitoja ja vuosaariaiheisia kirjoja on myynnissä Vuosaari-Seuran pöydässä. Sydänyhdistyksen pöytä ja Lähetyspiirin käsityöt löytyvät katukappelin luota. Torilla on mahdollisuus tavata myös vuosaarelaisia valtuutettuja. Lastensairaalan hyväksi on lahjoitettu käsityönä tehtyjä peittoja ym.

Samaisena lauantaina 17.10. tehdään Vuosaari-Seuran ja Puotila-Seuran yhteinen opastettu Vartiokylänlahti-vaellus. Kello 13.30 Puotilan kartanolta alkavalla kävelyllä noustaan keskiaikaiselle linnavuorelle, tutkitaan Broändan kuuluisa Degersten sekä rujo tulvavallityömaa ja jatketaan Rastilan kartanolle. Reitin pituus noin 4 km.

Sunnuntaina 18.10. klo 16 on Vuosaaren merimieskirkolla hyväntekeväisyysmatinea Punaiset lumpeet. Sakarat Laulupelimannit värittävät menneitten vuosikymmenten lauluilla Eelis Lajusen uusimman Runoja rakkaudesta ja ystävyydestä -teoksen tunnelmia. Merimieskirkon kahvio ja putiikki ovat avoinna klo 15 lähtien. Bussilla saapuessa linja 90:n päätepysäkki.

Nuorissa Itää -konsertti on Vuotalossa perjantaina 23.10. klo 18. Esiintymässä ovat Pop & Jazz konservatorion Dream On Big Band sekä Vuosaari Junior Big Band. Konserttiin on vapaa pääsy. Lauantaina 24.10 toteutetaan vielä kerran suosittu Koko perheen klassista -konsertti Vuotalon galleriassa. Vuosaaren musiikkikoulun pianistit sekä Näppäriorkesteri esiintyvät.

Vuotalon klubi-illassa lauantai-iltana 24.10. hauskuttavat yleisöä Metropolia ammattikorkeakoulun teatteri-ilmaisun ohjaajatutkinnon opiskelijat Väinö Makkosen ohjauksessa: Searching Show Case eli savolaisittain Mittee tästä oikein tullee? Klubi-iltaan ovet avautuvat 18.30 ja luvassa on kello 19 alkaen viihdyttävää stand up -komiikkaa ja sketsejä. Liput 12 €.

Edellinen artikkeliEhdotus Helsingin uudeksi yleiskaavaksi päättäjien käsittelyyn
Seuraava artikkeliMielipide yleiskaavaehdotuksesta koskien Uutelaa ja Rastilaa