Vuosaari-Seura tiedottaa 8/2013

0
614

Sjökullan avoimet ovet viime lauantaina keräsivät taas runsaasti tutustujia torpalle ja Vuosaari-vaelluksellekin Kallahdenniemelle lähti tuulisesta säästä huolimatta reipas joukko vuosaarelaisia ja myös kauempaa saapuneita syyskävelijöitä.

Jäsenasioita

Vuosaari-Seuran syyskokous pidetään 29.10. Jäsenet saavat kokouskutsun ensi viikolla. Seuran jäseneksi voit liittyä maksamalla 15 € tilille FI47 1389 5000 0183 31, viitteeksi 20132. Maksamisen jälkeen ilmoita yhteystietosi ja myös sähköpostisoitteesi jäsenrekisterin hoitajalle: leena.rautakorpi@kolumbus.fi. Saat siten sähköpostitse ajankohtaista tietoa seuran tapahtumista myös kesällä, kun Vuosaari-lehti ei ilmesty.

Jos jo olet seuran jäsen, mutta olet epähuomiossa unohtanut maksaa tämän vuoden jäsenmaksusi, nyt on erinomainen hetki korjata asia.

Viljelypalstojen loppusyksy

Porslahden ja Fallpakan viljelypalstojen syksy on jo siinä vaiheessa, että sato alkaa jo olla korjattuna.  Jää vielä maan kääntäminen ja uuden satokauden odottelu. Kesävesi on nyt katkaistu. Jäteroskikset poistuvat kuvioista viikon kuluttua eli 15.10. mennessä. Tämän ajankohdan jälkeen jokaisen tulee säilyttää maatumattomia jätteitä palstallaan kevääseen saakka. Talkoopäivänä toukokuussa paikalle tuodaan jätelavat kertyneitä jätteitä varten.

Palstoja vuokrataan jonotusperiaatteella. Jonoon kannattaa ilmoittautua, koska joka vuosi vapautuu palstoja viljelijöiden ikääntymisen, jaksamisen sekä paikkakunnalta muuton vuoksi. Vapautuvia palstoja aletaan vuokrata taas huhtikuussa 2014.

Askartelutupa Vuosaari-Seuran jäsenille

Keskiviikkona 9.10. klo 17.30-19.30 järjestetään lämpimässä tunnelmassa Sjökullan torpalla (Harbonkatu 14) askartelutupa. Opettelemme tekemään mm. origameja ja saamme vinkkejä vaikkapa luonnonmateriaalien käytöstä käsitöissä. Askarrellaan helppo pikkukori tai muki. Osallistumismaksu 5 € sisältää iltateen ja materiaaleja. Talkoolainen Kreetta ohjaa. Tiedustelut: anja.hinkkanen@gmail.com.

Itä-Helsingin kulttuuriviikot

Kulttuuriretkelle tiistaina 8.10. klo 13 Mosaiikkitorilta mahtuu vielä. Bussiretkellä tutustutaan Kulosaaren vieressä olevan Leposaaren hautausmaahan ja Tammisalon kirkkoon kuuluisine kelloineen.

Kansanmusiikin ja -tanssin ystäviä hemmotellaan Stoassa 10.10. klo 19 alkavassa Aleksin Syyssoitossa. ”Kosiomenoista kruunuhäihin” – esityksessä on vauhtia, tunnelmaa ja kauniita juhla-asuja. Vuosaaresta ovat mukana Sakarat Laulupelimannit yhtyeineen.

Perjantaina 11.10. klo 18 kuullaan Pop & Jazz Konservatorion bändipajan yhtyeitä Vuotalossa.

Lauantaina 12.10. kauppakeskus Columbuksen järjestöjen torilla asukkailla on mahdollisuus tavata päättäjiä ja luottamushenkilöitä kello 11-14 välillä. Lions-järjestöt, Sydänyhdistys ja Bookcrossing (kirjojen vaihtopiste) ovat myös mukana. Vuosaari-Seuran pöydässä on myynnissä Vuosaariaiheisia kirjoja ja vielä muutama historiallinen merikartastotarjotin.

Vuotalon Galleriassa esiintyvät 12.10. klo 13 Koko perheen klassista -konsertissa perheen pienimmät.

Teatteri IHME ystävineen tarjoaa teatterillisen ja musiikillisen klubishown Vuotalossa 12.10. klo 19 alkaen (ovet avautuvat klo 18.30). Ohjelmassa on teatteria, visailuohjelmaa improteatterilla höystettynä sekä tanssiesityksiä, ”Valehtelijoiden klubi”, Aale Lindgrenin ja Johannes Koskisen (oboe, haitari) musiikillinen sketsishow ja huikea Venus&Mars, laulushow parisuhteesta ja suhteellisista pareista. Juontajina Margit Hildén ja Mika Syvänen.

Sunnuntain 13.10. konsertissa klo 18 Vuosaaren kirkossa kuullaan lauluja Karjalasta, Inkerinmaalta, Ukrainasta ja lopuksi itäeurooppalaista klezmer-musiikkia.

Klezmer-musiikin juuret juontavat juurensa parin tuhannen vuoden taakse juutalaisyhteisöihin. Yhdysvalloissa klezmer sai myös vaikutteita jazzista ja svingistä. Suomen Klezmer-yhdistys on palannut itäeurooppalaisen musiikin aitoon tulkintaan. Konsertissa esiintyy Helsinki Klezmer Kapellyen lisäksi Sakarat, Fred Stoddard ja Ljubov Nurminen. Konserttiin on vapaa pääsy.

Itä-Helsingin Kulttuuriviikkojen koko ohjelma: Itä-Helsingin kulttuuriviikot.

Retki luontokeskus Haltiaan perheille

Vuosaari-Seuran jäsenretki toukokuun lopussa avattuun Nuuksion luontokeskus Haltiaan tehdään lauantaina 26.10. Tilausajo Mosaiikkitorilta kello 11 ja paluu noin klo 14.30. Liikkuminen Haltiassa on esteetön ja paikka tarjoaa luontoelämyksiä kaikenikäisille videokuvien, äänimaisemien ja luontoikkunoiden välityksellä.

Haltiassa on myös mahdollisuus lounastaa tahi kahvitella. Putiikissa on luontoaiheista ostettavaa.  Vaivattomalla bussiretkellä ei ulkoilla. Bussimaksu 10 € kerätään lähtiessä. Alle kouluikäiset pääsevät maksutta myös näyttelyihin. Varaa mukaasi pääsymaksu (eläkeläiset ja koululaiset 2,50 €, muut 7 €).

Ottakaa myös perheenjäsenet mukaan! Sitova ilmoittautuminen 21.10. mennessä: Anja Hinkkanen, 0500 850 788, anja.hinkkanen@gmail.com.

Edellinen artikkeliLähidemokratia tulikokeessa
Seuraava artikkeliMeri-Rastilan kaava pöydälle