Vuosaari-Seura tiedottaa 8/2014

0
503

Vuosaaren Joulupolku Uutelassa keräsi taas hurjasti ihmisiä ulkoilemaan ja puuhailemaan eri polkupisteisiin. Vuosaari-Seuran pöydän ääressä sai osallistua leikkimieliseen Tunnetko Vuosaaren? -tietovisaan ja hyviä vastauspapereita kertyikin huomattavan iso pino.

Oikeita vastauksia kysymyksiin toivottiin myös seuran tiedotteeseen eli tässä vielä oikeat valinnat: 1) Saari joka ei ole saari, mutta minne saavutaan siltaa pitkin, oli tietysti Vuosaari, 2) Meri-Rastilan ulkoilualueen muinaisrantakivikko tunnetaan myös pirunpeltona, 3) Pikku-Kallahdella talvisodan aikana toiminut lentolaivue koostui Blackburn Ripon -koneista, 4) Heteniityn ala-asteen koulu on alkuperäiseltä nimeltään Rannikkopiirin kansakoulu, 5) Vuosaari liitettiin Helsingin maalaiskunnasta Helsingin kaupunkiin vuonna 1966, 6) Tornitalo Cirruksessa on 26 kerrosta, 7) Vuosaaressa oli tämän vuoden alkaessa 36 832 asukasta.

Kaikkien vastaajien kesken arvottiin kolme kirjapalkintoa ja Onnetar suosi tällä kertaa Sari Wuolijokea, Eija Sormusta sekä Niko Törmälää.

Vuosaari-sivusto uudistui

Vuosaaren oma kaupunginosasivusto Vuosaari.fi uudisti ulkoasunsa. Uusi ulkomuoto toimii paremmin myös puhelimien ja tablettien pienemmillä näytöillä.

Uuden teeman inspiraationa ovat olleet kesäisen Vuosaaren aurinko ja hiekkarannat. Taustassa taas on talvisen lumen heijastamaa vaalean oranssia valoa. Ulkonäön uudistamisen jälkeen on vuorossa sisältöpäivityksiä.

Vuosaari-sivustoa ylläpitää Helsingin kaupunginosayhdistykset ry ja sisällön sivuille tuottaa Vuosaari-Seuran tiedotustoimikunta.

Loppiaisena taas Sjökullaan

Vuosaari-Seuran vuoden 2015 toiminta alkaa loppiaistiistaina 6.1. perinteiseen tapaan eli Sjökullan torpalla (Harbonkatu 14) on jälleen avoimet ovet. Kahvio ja putiikki ovat auki klo 14–16. Ulkoilun lomassa lauletaan reipasta musiikkia hanurin säestyksellä klo 15.

Vuosaari-Seura toivottaa kaikille vuosaarelaisille hyvää ja rauhallista Joulua sekä riemullista uutta vuotta!

Edellinen artikkeliVuosaaren sarjakuvapisteen kurssit keväällä 2015
Seuraava artikkeliYleiskaavaluonnokseen muutoksia Vuosaaren osalta