Vuosaari-Seura tiedottaa 9/2012

0
553

Lokakuu on täynnä tapahtumia

Vuosaari-Seuran kotiseututalo Sjökulla Ison Kallahden puistossa on yleisölle auki vielä ennen talviuniaan lauantaina 6.10. kello 10.30. Klo 11 lähdemme opastetulle Vuosaari-vaellukselle Sjökullasta Skataan. Kuulemme Vuosaaren historiaa ja nykypäivää.

Helsingin 200-vuotinen historia pääkaupunkina esittäytyy hauskasti Stoassa 10.10. klo 19 alkavassa kansantanssijoiden ja -muusikoiden värikkäässä näytöksessä ”Keisariajalta metron melkutukseen”. Liput 12/10 € ovat myynnissä Lippupalvelussa.

Järjestöjen tori

Columbuksen järjestöjen torilla 13.10. kello 11-14 ovat tietoa jakamassa monet paikallisyhdistykset, seurakunta sekä myös kuntavaaliehdokkaita. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan. Joulumyyjäisiin 8.12. on jäljellä vielä 5 paikkaa Vuosaari-Seuran jäsenille. Ilmoittautumiset molempiin tapahtumiin: anja.hinkkanen@gmail.com, 0500 850 788.

Järjestöjen torin jälkeen on hyvä nauttia kello 14 Vuotalon Galleriassa Vuosaaren musiikkikoulun pikkutaiteilijoiden esityksistä.

Itä-Helsingin Kulttuuriviikot

Perjantaina 12.10. ”Nuorissa Itää” Vuotalossa. Klo 18 alkavassa Pop & Jazz Konservatorion ja Vuosaaren musiikkikoulun konsertissa saa nauttia rytmisestä musiikista. Mukana ainakin yhtyeet Quark, No Name, Johns, Fungeez, Groovin’ Goofies, NonStop ja SingSista.

Vuotalon kuorojen klubi-illassa viihdytään lauantaina 13.10. klo 19 vanhojen helsinkiläisten viihdesävelmien parissa. Sakarat yhtyeineen laulaa ja laulattaa. Muita mainioita esiintyjiä ovat Uusi-Laulu, Discantus Sisters, Puotin Laulu ja Vuo-Veikot.

Kulttuuriviikkojen päiväkodeille tarjoamat nukketeatteriesitykset 15.10. aamusella ovat jo täynnä, mutta seniorikansalaisia mahtuu Vuosalin yläkatsomoon jonkin verran mukaan ihan ilmaiseksi.

Tiistaina 16.10. klo 13 Mosaiikkitorilta lähtevällä Kulttuurikierroksella tutustutaan Östersundomin kappeliin ja maisemiin. Käväistään katsomassa myös Myllypuron uusi terveysasema. Tilausajomaksu 5 € kerätään paikalla.

Sunnuntaina 21.10. klo 18 Vuosaaren kirkossa on tilaisuus kuulla vuoden 2011 Pelimanniyhtyeiden Suomen mestaria Sibbo Spelmans -yhtyettä. Sipoon Pelimannit nimettiin myös vuoden uusmaalaiseksi kansanmusiikkiyhtyeeksi. He soittavat perinteisellä tyylillään aitoa rannikkoruotsalaista musiikkia. Sakarat Laulupelimannit on valinnut yhteiskonserttiin rajanaapureiden kanssa Juha Vainion, ja Jukka Kuoppamäen laulelmia tuttujen merellisten evergreenien lisäksi. Tähän kansanmusiikki-viihdemusiikkitapahtumaan kirkolla on vapaa pääsy.

Viljelypalstoilla on syksyn työt käynnissä

Porslahteen on saatu käytäväsoraa roska-astioiden läheisyyteen. Sitä saa käyttää käytävän lisähiekoitukseen, mutta ensin on poistettava nurmi ja muu kasvillisuus käytävältä.

Palstatoimikunnan ensi vuoden toiminnan suunnittelukokous on perjantaina 28.9. Palstoilla katkaistaan vedet syyskuun jälkeen viikolla 40 ja jäteastiat poistuvat kuvioista 15.10. Palstaa on jonottamassa Porslahdessa 31 ja Fallpakassa 25 innokasta tulevaa palstaviljelijää.

Vuosaaren oma kuntavaalikeskustelu

Vuosaari-Seuran järjestämä Vuosaaren suuri kuntavaalikeskustelu järjestetään torstaina 25.10. klo 18.30-21.00 Kallahden peruskoulun auditoriossa. Tapahtumasta tulee myöhemmin lisää tietoa.

Edellinen artikkeliNeljän polven treffit Vuosaaressa
Seuraava artikkeliLähidemokratiaa Vuosaareen -demokratiapilottihanke