Vuosaari-Seuralla ikimuistoinen vuosi 2017

0
666

Vuosaari-Seura on päättämässä energistä toimintavuotta, joka toi mukanaan paljon uusia tuulia, vanhoja suosikkeja unohtamatta. 

Kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmaa riitti niin maalla kuin merelläkin. Kesäjuhlien kaltaisia perinteitä vaalittiin ja uusiakin kehitettiin: toukokuisesta Sjökulla-päivästä aiotaan tehdä pysyvä traditio. Sjökullan torpalla vietettiin avoimia ovia ja teemapäiviä läpi vuoden. Retkien ja luentojen ohella teimme tapahtumayhteistyötä nimekkäiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Fallpackan ja Porslahden palstaviljelyä kehitettiin eteenpäin ja taloutta hoidettiin ammattitaitoisesti.

Tärkeä uusi aluevaltaus liittyi nuorten kesätyöhankkeeseen. Uskalsimme tarttua Me-säätiön ja kaupungin haasteeseen ja tarjosimme 20:lle nuorelle heidän elämänsä ensimmäisen työpaikan. Kokemus ylitti odotukset puolin ja toisin.

Yksi todellinen läpimurtokin vuoteen mahtuu: Vuosaaren valinta Vuoden Kaupunginosaksi. Palkintoa juhlittiin pormestarin ja Paula-tytönkin seurassa. Sankareita olivat sekä asukkaat että ennen kaikkea kotiseututyön tekijät eri yhdistyksissä ja eri vuosikymmeniltä. Tehokkaan viestinnän ansiosta tieto ykköspalkinnosta nousi valtakunnan uutiseksi. Vuosaaren julkisuuskuva on nyt paremmassa nosteessa kuin koskaan.

Edunvalvonnassa teimme lausuntoja ja välitimme asukkaiden näkemyksiä päättäjien tietoon. Isännöimme vaalipaneeleita niin kunnallis- kuin hiljattain presidentinvaalien yhteydessä.

Suomi 100 -vuonna olimme mukana monissa kansallisissa teematapahtumissa erityisesti Sjökullan torpalla. Juhlavuodesta jää jälkipolville myös pysyvä muisto jatkosodan muistomerkin muodossa. 

Tapahtumarikas vuosi huipentui iloisiin uutisiin: seuramme valittiin Vuoden Vuosaarelaiseksi tunnustuksena tärkeästä yhteiskunnallisesta roolista ja monipuolisesta kulttuurityöstä. Kiitämme Vuosaari-Säätiötä huomionosoituksesta, joka on meille sekä suuri kunnia että kannustus tulevaan toimintaan! 

Lämmin kiitos kaikille jäsenille, yhteistyökumppaneille ja vuosaarelaisille! Jatketaan hyvää menoa myös vuonna 2018. Ensimmäinen tapahtuma on jo la 6.1., jolloin Sjökullan torpan (Harbonkatu 10) ovet ovat auki loppiaiskahvien merkeissä klo 13-16. Kahviossa käteismaksu.

Tervetuloa jäseneksi (www.vuosaari.fi/jasenyys) tai seuraa Vuosaari-Seuraa Facebookissa. Ja jos haluat aktiiviporukkaan, laita ilomielin viestiä vuosaariseura@vuosaari.fi.

Edellinen artikkeliLyhtykävely Meri-Rastilassa
Seuraava artikkeliHaluatko kotakummiksi Uutelaan?