Vuosaari-toimikunnan uusia kuulumisia

0
570

Vuosaari-toimikunta järjesti tammikuussa Vuosaaren terveysaseman tilannetta kartoittavan asukasillan Vuosaaren ala-asteen koulussa. Tyytymätöntä väkeä tuli paikalle satamäärin. Ensimmäisessä toimikunnan kokouksessaan, joka pidettiin 9.3. Saseka-talossa todettiin, että tilanne on jossain määrin parantunut, mutta yhä edelleen on pahojakin ongelmia asialliseen hoitoon pääsyssä. Luvatut parannukset eivät vielä kaikilta osin toimi ja on sattumanvaraista, saako aikoja ja pääseekö lääkäriin.

Helmikuussa oli vuorossa asukasturvallisuusilta, jonka toimikunta järjesti yhteistyössä Helsingin Pelastusliiton ja Vuosaari-Seuran kanssa. Tilaisuus pidettiin Vuotalossa ja paikalla oli myös Vuosaaren VPK, jonka ohjauksella sai opetella alkusammutusta.

Yleisöltä saatiin aktiivisen yleisökyselyjen lisäksi palautelappuja, joissa kerrottiin turvallisuusongelmista. Vastauksista nousivat esiin Keski-Vuosaari, Rastila, Kallahti, Aurinkolahti ja Meri-Rastila. Keski-Vuosaaressa kaivattiin parempaa katuvalaistusta, olosuhteet huomioivaa liikennesuunnittelua niin suojateiden kuin myös nopeusrajoitustenkin merkintöjen osalta. Rastilassa oltiin huolissaan tulipaloista, huumeista ja kulun estämisistä pelastustiellä. Kallahden alueella autot nousivat ongelmaksi vauhdillaan ja pysäköinneillään esim. kevyen liikenteen väylille. Myös roskaamista moitittiin. Aurinkolahden alueelle toivottiin parempaa valaistusta, joka tällä hetkellä ei toimi autojen jalkakäytävien viereen pysäköinnin takia. Samoin moitittiin uimarannan roskaisuutta. Meri-Rastilassa torin alue koettiin levottomaksi.

Valitettavasti poliisin edustaja ei päässyt paikalle, joten Helsingin Pelastusliiton kanssa sovittiin, että ensi syksynä järjestetään uusi asukasturvallisuusilta, jonne pyydetään poliisin edustaja. Kokouksessa esitettiin toive, että ohjelma rakennettaisiin yhdessä korttelipoliisin kanssa, jolloin nuoriso olisi toivottavasti mukana aktiivisemmin.

Harrastemessut ovat palaamassa muutaman välivuoden jälkeen Suomi 100 vuotta -juhlavuoden merkeissä lauantaina 2.9. Kartanon kentän lisäksi tapahtumia on Vuotalossa ja laajemminkin Vuosaaren alueella. Järjestelyihin on ilmoittautunut mm. Vuosaaren kouluja, Vuotalo, Vuosaari-Seura. Myös Vuosaari-toimikunta päätti lähteä mukaan.

Helsingin kaupunki puolestaan on päätukijana Lähiöfest-tapahtumassa 25.9–1.10., jonka tuottaa Egnahem Media Oy. Vuosaaressa tapahtuma näkyy lauantaina 30.9. Vuotalossa ja sen lähettyvillä. Tilaisuuden tarkoitus on lähiöiden arvostuksen vahvistaminen ja monipuolisuuden esittely.

Kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti myös asukastalojen tilanteesta, samoin Vuosaaren lukion rakennussuunnitelmasta. Aiheisiin päätettiin palata seuraavassa kokouksessa ja sovittiin selvitysten teosta. Vuosaari-toimikunnan seuraava kokous on keskiviikkona 26.4. klo 18 Asukastalo Parkissa Vuosaaren VPK:n tiloissa osoitteessa Kaivonkatsojantie 14.

Edellinen artikkeliJatkoesitykset keskustassa, The Dumb Waiter
Seuraava artikkeliKevätretki Vuosaaresta-Tuusulaan 16.5.