Vuosaari-toimikunta aloitti syyskautensa

0
475

Lähidemokratiaa Vuosaareen -demokratiapilottihanketta toteuttava viime toukokuussa aloittanut Vuosaari-toimikunta kokoontui kesätauon jälkeen 15.8. puheenjohtaja Liisa Winbergin johdolla.

Toimikunta hyväksyi kaupungille lähetettävän väliraportin ja totesi että, demokratiapilottia ei rahoiteta kaupungin toimesta lukuun ottamatta tiedotuksesta, satunnaisista tilavuokrista ym. aiheutuvia kuluja.

Vuosaari-toimikunnan kokousten ja asukastilaisuuksien valmistelua ja ideointia varten toimikunta perusti kolme työryhmää eri teemoilla:
– Asukas- ja monitoimitilat
– Ympäristö, maankäyttö, kaavoitus ja luonto
– Lapset ja nuoret

Päätettiin, että työryhmät voivat työskennellä itsenäisesti ja päättää toimintamuodostaan. Jokaiselle työryhmälle valittiin koollekutsuja. Työryhmät valmistelevat tapahtumia ja tiedottavat toimikuntaa. Vuosaari-toimikunta tekee kuitenkin kaikki varsinaiset päätökset ja kannanotot yhdessä.

Toimikunta keskusteli siitä, kuinka monta asukastilaisuutta syksyn aikana järjestetään. Pyritään järjestämään kaksi tilaisuutta: kaavoituksesta sekä lasten ja nuorten asioista. Asukas- ja monitoimitila -työryhmä ei näillä näkymin ainakaan tänä vuonna järjestä yleisötapahtumaa vaan pienempimuotoisia tapaamisia.

Keskusteltiin toisesta kaupungin lähidemokratiapilotista ”Pyöräilevät kaupunginosat”, josta oltiin kiinnostuneita tulemaan Vuosaari-toimikunnan tapaamiseen keskustelemaan mahdollisesta yhteistyöstä. Yritetään etsiä sopiva ajankohta yhteiselle tapaamiselle.

Lähidemokratiaa Vuosaareen -hankkeesta tiedotetaan jatkossa Vuosaari-lehdessä sekä Vuosaari.fi-nettisivuilla, jossa hankkeella on oma osio. Facebookiin on perustettu Lähidemokratiaa Vuosaareen -ryhmä. Myös kaupungin suuntaan kerrotaan ajantasaisesti toimikunnan asioista. Päätettiin myös, että vuoden lopulla järjestetään tiedotustilaisuus vuosaarelaisille koko hankkeen etenemisestä.

Yhteydenotot: Liisa Winberg, vuosaarenmusiikkikoulu@gmail.com

Edellinen artikkeliKallahdenniemen hoito- ja kehittämissuunnitelmaaa valmistellaan
Seuraava artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 7/2013