Vuosaari-toimikunta sai tietoa uudesta kehittämishankkeesta

0
663

Vuosaari-toimikunta aloitti uuden vuoden kokouksessaan Tehtaanpuiston koululla torstaina 23.1.

Projektipäällikkö Eeva Kuuluvainen esitteli Helsingin paikallinen kehittämispolku -hanketta, joka on uusi paikallisen omaehtoisen kehittämisen malli Helsingissä. Hanke on syntynyt Helkan eli Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n kehittämishankkeessa Helsingin kaupunginosien kansalaislähtöisen kehittämistoiminnan vahvistamiseksi. Taustatyössä on ollut mukana laaja paikallistoimijajoukko ja avainviranomaisia.

Kehittämispolun avulla paikalliset yhteisöt pyrkivät parantamaan aluettaan ja arkeaan. Malli tarjoaa myös kanavan kaupungin ja kaupunkilaisten vuoropuheluun. Kehittämispolulla on kaksi toimintoa: paikallinen kehittämisryhmä eli KEHRÄ kokoaa ihmiset valitsemaan kehittämisen painopisteitä ja alueella syntyviä kehittämisideoita ja -teemoja kun taas paikalliskehittämisen keskus SUKKULA koordinoi kehittämistä ja tarjoaa ammattimaista tukea KEHRILLE ja kehittäjille.

Toteutuessaan kehittämishankkeet parantaisivat ihmisten arkea ja tuottaisivat uusia työpaikkoja ja toimintatapoja. Hankemallin idea on se, että toteutuneita hyviä hankkeita voitaisiin myös mahdollisesti monistaa muualle. Helsingissä lähtee todennäköisesti syksyllä liikkeelle kuusi KEHRÄÄ, joista Vuosaari-Puotila voisi olla yksi. Lisätietoa kehittämispoluista: stadinkehittamispolku.blogspot.fi.

Liisa Winberg kertoi toimikunnalle myös lyhyesti uudesta Vuosaari-blogista, joka on Lähiöprojektin ja Sarjakuvakeskuksen tuore hanke Vuosaaressa yhteistyössä nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Blogisivusto tarjoaa vuosaarelaisille mahdollisuuden tekstien, videoiden, valokuvien ym. levitykseen. Hankkeeseen liittyy myös kursseja, haastatteluja, sarjakuvatyöpajoja ja tapahtumia. Lähtökohtana on myös vuosaarelaisen paikallistietämyksen levittäminen idealla ”vuosaarelaisilta vuosaarelaisille – vuosaarelaisesta näkökulmasta”. Vuosaari-blogin osoite on vuosaari.munstadi.fi.

Toimikunta keskusteli lopuksi Vuosaari-toimikunnan jatkosta ja seuraava kokous maaliskuun alussa päätettiin pitää vapaamuotoisena ideointipalaverina toimikunnan jatkokuvioista ja toimintatavoista nyt kun virallisen lähidemokratiapilotin vuosikin on ohi.

Edellinen artikkeliToimintasuunnitelma 2014
Seuraava artikkeliYleiskaavatyöpajoja Laiturilla